Češnovar Srakar s kranjsko varjanto

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
ante.v
Prispevkov: 17
Pridružen: 21 Sep 2017, 19:50
Ime in priimek: Ljubljana

V soboto sva se z Žigo sprehodila do vznožja Kogla koder sva imela nagledano smer Češnovar - Srakar. Pred nama sta bili tam že dve navezi, ki sta bolj ali manj točno plezali Virensa.

​​​​​​Slika

Najina smer je bila presenetljivo kar mokra tako, da sva pred vstopom malce počakala, da se stvar posuši toda tudi potem, ko sva pomalicala ni kazalo nic bolje nama ni preostalo nič drugega kot da začneva.
Prva dva raztežaja potegnem v enem tako, da na Žigo pade moker toda zelo lepo plezljiv kamin (na vrhu katerega je naju oba strašil en ptič) name pa je padel rahlo podrt raztežaj pri gredi. Le ta je sedaj bogatejši za en klin.
Na Žigo potem pade prečka v desno s konca katere se lepo vidi nadeljevanje smeri.

Slika

Slika

Midva jo pihneva naravnost gor po očitni razčlembi in tako zaideva v kranjsko varjanto kateri sva se hotela na začetku izogniti.

Slika

Predzadnji raztežaj je meni osebno bil precej težak in hvala Žiga za potrpljenje v mojem borbanju z mokrim, sigastem in sluzastem detajlom smeri. Tudi nadeljevanje raztežaja je manj kompaktno kot bi si človek želel. Toda prva VI je vseeno prva VI   :D  

Slika

Zadnji raztežaj je grabljenje salic preko previsa in nato lahka plezarija do vrha.

Super smer priporočam.
 
Hey Joe
Prispevkov: 473
Pridružen: 04 Nov 2011, 11:13
Ime in priimek: Janez Marinčič

Iz matičarjevega dnevnika za leto 74.
18.maj: Kogel, Srakar-Češnovar z Zajedo ob strehi (Kranjska varianta). IV do V, VI- in nekaj kar težkega z lojtrco.
Soplezalka: Slava Mrežar z Matice.
Pripis današnjega dne: Ante ima v vseh pogledih občutek za opis pravega športanja. Nekdanje lojtranje ja zanesljivo njegova VI.
Izjemni Kogel je pa še vedno fotogeničen. Tudi moja soplezalka je bila, ko sva si si vzela premor za v hribe ob pripravah na obe maturi. Tri leta kasneje je na naši odpravi v Hindukuš postala takrat krepko čez 7000 najvišja yu alpinistka. Živela Matica!
 
Odgovori