Vremenska napoved za hribe danes ni bila najbolj obetavna, sva pa z Igorjem vseeno upala na boljše vreme, kot pa se je na koncu izkazalo.Namen sva imela presmučati katero izmed smeri v Vrtači, a nama je izredno slabo vreme preprečilo da bi katero od njih sploh videla (megla, veter, mraz -13*C, sneženje), zato sva le nekako našla sedelce med Vrtačo in Zelenjakom tam zapela dilce, in se bolj kot ne "na pamet" odpeljala proti Zelenici. Na okoli 2000 metrih je v tem delu zapadlo do deset centimetrov snega,snežišča pod SV steno Vrtače so milo rečeno "čudna", na nekaterih mestih je kar precej napihanega snega, ponekod pa izredno trdo, zaradi nevarnosti splazenja novega snega nama kasneje niti ni bilo preveč žal, da sva obrnila ko je bilo še vse pod "kontrolo".Zelo gosta megla je bila tudi v zgornji polovici Begunjščice, kar hitro sva bila zmenjena, da je za danes to dovolj, tako da sva imela čez smučišče nekaj novega snega na "zrihtani" podlagi, ker pa sva v avto zlagala kadeče se pancarje, sva bila še pred deveto uro zjutraj deležna kar čudnih pogledov mimoidočih...
(fotke TKG)
Vrtača
z bistrolom in direktorjem smo navkljub podatkom, ki jih navajaš zaril v vzhodno in jo odpelal v top razmerah(take še nism vidu), na vrhu smo počakal na lukno v oblaku...pod ostenjem begunjščice nas je pričakal sicer malce težak pršič sam se je blo za smejat...
men se je učeraj zdel varno, če ne celo zelo varno...sem pa obračal u soboto na ojstrici, kjer se mi je zdel zelo nevarno...
srečno
men se je učeraj zdel varno, če ne celo zelo varno...sem pa obračal u soboto na ojstrici, kjer se mi je zdel zelo nevarno...
srečno
sm ?e ad u?eraj navit, sm hodu s palcam in tu brez pa??kau
Za tiste ki jim tole kar je opisal Borči ni povsem jasno;midva z Igorjem sva se "iskala " zaradi megle pod SV steno Vrtače, Borči pa s svojima pajdašema na severni strani Begunjščice (SV plaz ali Vzhodna grapa v Begunjski Vrtači), seveda zračne linije ni prav veliko narezen, se pa vseeno pobočji(ostenji) kar precej razlikujeta.Vse to govori da so letošnjo zimo v hribih zelo različne razmere, kar terja še večjo previdnost in pozornost.
srečno
srečno
Džoni
če hodiš po dnu suhega ruševja se pri zadnjem balvanu,mislim, da tretjem obrneš za devedeset stopinj v levo in nadaljuješ naravnost gor prideš ravno v vstopo vzhodne v vrtači, po tem balvanu se jaz tam orientiram, če se nč ne vid
mislim da smo kr isti hrib napadal;)
mislim da smo kr isti hrib napadal;)
sm ?e ad u?eraj navit, sm hodu s palcam in tu brez pa??kau
E Borči vidm da se bova mogla tegale lotiti bolj "počas"...
Gledam vse vodničke in opise smučarskih smeri v Vrtači, pa nikjer ne najdem "Vzhodne grape", dej me mal poduči, katera grapa je to: al ste odpelal kaj prvenstvenega(mogoče ste falil zarad megle??). Smeri ki so poznane in so bile zadnjič opisane l.2005;
-Leva grapa (SV stena), IV,zgoraj S5, 350m
-Sapa SV greben, V, 300m
-Viharček SV greben, V+, dve mesti S6-, 300m
-Osrednja grapa SV stena, IV-, zgoraj 100m S4+, 300m
-Desna grapa(Desni Y), SV stena, IV, S6, 350m
-Zahodni greben z zahodno grapo, IV, 250m
-Snežinka, JZ stena, IV, 250m
-Južna grapa, III-, zgoraj S4-, 400m
-Jugovzodni greben, IV-, mesto S4+, 500m
To je vse kar sem našel smeri v Vrtači, dej sporoč kaj ste smučali?
Sem pa že enkrat napisal;ko rano rani, rano dan zajebe...
midva sva se mimo koče na Zelenici peljala(pri spustu) 15 minut pred deveto(v nedeljo, 07.03.2010), malo pred kočo-med drevesi sva srečala edinega turnega smučarja ki je šel v smeri Vrtače in to definitivno nisi bil ti -sem govoril z njim, kje in kdaj ste pa vi pičili v tiste konce?
Glede balvanov pa sledeče, jst sem videl samo tistega malo izven gozdička še globoko pod Suhim ruševjem-je tolikšen kot bajta na Zelenici, vse ostale ki jih naštevaš pa ne-mogoče bi jih če bi se zaletel vanje(mislim da sem omenil da je bila totalna megla...), sem pa pri spustu naletel na cele kupe šodra in macesnčkov, kar pa mi je le potrdilo kar sem videl že večkrat to zimo-da je snega obupno malo marsikje po hribih, in bi še kak meter z lahkoto" prebavil "
Prosim če boš odgovarjeal, da vsaj pri lastnih geografskih imenih uporabljaš velike začetnice(npr.Vrtača, Južna grapa, Suho ruševje...), se bova na ta način lažje sporazumela.
ajd
Gledam vse vodničke in opise smučarskih smeri v Vrtači, pa nikjer ne najdem "Vzhodne grape", dej me mal poduči, katera grapa je to: al ste odpelal kaj prvenstvenega(mogoče ste falil zarad megle??). Smeri ki so poznane in so bile zadnjič opisane l.2005;
-Leva grapa (SV stena), IV,zgoraj S5, 350m
-Sapa SV greben, V, 300m
-Viharček SV greben, V+, dve mesti S6-, 300m
-Osrednja grapa SV stena, IV-, zgoraj 100m S4+, 300m
-Desna grapa(Desni Y), SV stena, IV, S6, 350m
-Zahodni greben z zahodno grapo, IV, 250m
-Snežinka, JZ stena, IV, 250m
-Južna grapa, III-, zgoraj S4-, 400m
-Jugovzodni greben, IV-, mesto S4+, 500m
To je vse kar sem našel smeri v Vrtači, dej sporoč kaj ste smučali?
Sem pa že enkrat napisal;ko rano rani, rano dan zajebe...
midva sva se mimo koče na Zelenici peljala(pri spustu) 15 minut pred deveto(v nedeljo, 07.03.2010), malo pred kočo-med drevesi sva srečala edinega turnega smučarja ki je šel v smeri Vrtače in to definitivno nisi bil ti -sem govoril z njim, kje in kdaj ste pa vi pičili v tiste konce?
Glede balvanov pa sledeče, jst sem videl samo tistega malo izven gozdička še globoko pod Suhim ruševjem-je tolikšen kot bajta na Zelenici, vse ostale ki jih naštevaš pa ne-mogoče bi jih če bi se zaletel vanje(mislim da sem omenil da je bila totalna megla...), sem pa pri spustu naletel na cele kupe šodra in macesnčkov, kar pa mi je le potrdilo kar sem videl že večkrat to zimo-da je snega obupno malo marsikje po hribih, in bi še kak meter z lahkoto" prebavil "
Prosim če boš odgovarjeal, da vsaj pri lastnih geografskih imenih uporabljaš velike začetnice(npr.Vrtača, Južna grapa, Suho ruševje...), se bova na ta način lažje sporazumela.
ajd
Džoni
No pa se stvari počasi urejajo;levi krak Y-na je Osrednja grapa v Vrtači(ne imenuje se levi krak Y), tako kot vse, razen Leve grape je prvi smučal Tomazin, sem pa govoril z "lokalcem"ki pravi da jo niso nikoli imenovali Vzhodna, predvsem zato ne, ker so vse v tistem delu obrnjene na SV stran, in bi brez velike napake lahko vse imenovali Vzhodna.
ajd
ajd
Džoni