Mladinski odsek - Dogodki

Kriški podi in malo naokrog

izlet/pohod
Datum:04.08.2018ob: 6.00 do: 07.08.2018 v večernih urah
zborno mesto:pred halo Tivoli
vodnik/kontakt:Ana Vengar (040/936-212, ana.vengar@gmail.com), tehnični vodja izleta Gašper OšlajMladinski odsek
sklicna št.: 31012-18
težavnostna stopnja: zahtevna
primernost:za mladinsko skupino (dijaki, študentje)
okvirni čas hoje:cca 8h/dan
oprema in dokumenti: pohodniški čevlji z narebrenim podplatom, zaščita proti soncu, kapa, rokavice, anorak/vetrovka, majica za preobleč (če nimaš švic majice), pohodne palice po želji, potrjena članska izkaznica, dolge hlače, stvari za osebno higieno, čelna svetilka, po želji lastna posteljnina oz. spalna rjuha (drugače doplačilo v koči). OBVEZNO: ČELADA, PLEZALNI PAS IN SAMOVAROVALNI KOMPLET (možnost izposoje, sporoči ob prijavi, če kaj potrebuješ)
stroški:cca 13 – 15€/nočitev. Hrana cca 10€/dan (točni ceniki so objavljeni na spletni strani PZS, hrana v koči po lastni izbiri) + stroški prevoza in parkirnine cca 10 – 15€.
prijave:pri vodji izleta najkasneje do torka 31.07.2018. Če lahko vozite mi prosim sporočite.
OPIS POTI: Pot bom začeli na Vršiču. Tu se bomo razdelili na lažjo in težjo varianto. Težja se bo podala po Kopiščarjevi poti na Prisojnik in se spustila po Jubilejni do sedla Planja, lažja pa bo zaokrožila okoli Prisojnika. S sedla se bomo skupaj spustili do Pogačnikovega doma, kjer bomo prenočili. Naslednji dan se bomo odpravili po okoliških vrhovih (Razor, Križ, Stenar) ter ponovno prenočili v Pogačnikovem domu na Kriških podih. Tretji dan se bomo s Kriških podov podalina Bovški Gamsovec, nato pa se spustili čez Luknjo in do koče na Doliču kjer bomo prenočili. Zadnji dan se bomo prav tako razdelili na težjo in lažjo varianto. Težja se bo odpravila od koče na Doliču preko Kanjavčevih polic (če bodo le te kopne) do Zasavske koče na Prehodavcih. Lažja varianta pa čez Kanjavec in prav tako do Prehodavcev. Nato se bomo skupaj spustili v Trento, od koder nas bo avtobus zapeljal nazaj na Vršič do avtomobilov.
Objavljeno: 1.1.1970 ob 01:00 , zadnja sprememba 20.7.2018 ob 20:27 Št. ogledov: 632