Mladinski odsek - Dogodki

Komna - zimski gorniški tabor za osnovnošolce in mladinsko skupino

taborobmočje: Julijske Alpe
Datum:22.03.2018ob: 13:30 do: 25.03.2018 18:00
zborno mesto:odhod iz Ljubljane - natančen čas in kraj odhoda bo prijavljenim javljen naknadno!
vodnik/kontakt:Mateja Vertelj / 040 171 858 / matejavertelj@gmail.comMladinski odsek
sklicna št.: 30006-18
težavnostna stopnja: lahkapot: snežna tura
primernost:za planinske skupine na osnovnih šolah - za osnovnošolce, stare od 11. leta naprej, kateri bi radi izvedeli in izkusili čim več o gorah pozimi ter imajo že izkušnje z gibanjem v gorah v letnih razmerah
okvirni čas hoje:4h / dan
oprema in dokumenti:Glej spodaj! Obvezno je predhodno smučarsko znanje!
način prevoza:avtobus
stroški:120 EUR ali v dveh obrokih
prijave:do 14. marca, prijavnico oddajte v društveni pisarni na Miklošičevi ali pa jo v elektronski obliki pošljete vodji tabora.

Ponovno vabljeni na zimski gorniški tabor. Namenjen je osnovnošolcem, starim od 11. leta naprej, kateri bi radi izvedeli in izkusili čim več o gorah pozimi ter imajo že izkušnje z gibanjem v gorah v letnih razmerah ter za tiste, ki to že poznajo.

Tudi letos bomo tabor združili z mladinsko skupino, tako da dobrodošli srednješolci in mladinci iz mladinske skupine PD Ljubljana – Matica.

Obvezno je predhodno smučarsko znanje!

PROGRAM

  • četrtek, 22.3.: Med 13.30 in 14.00 uro odhod iz Ljubljane proti našemu izhodišču. Natančen čas in kraj odhoda bo javljen naknadno. Odpeljali se bomo do Slapa Savice, od koder bo približno dve uri in pol hoje do koče, kamor bomo prišli že v mraku. Po večerji bo spoznavni večer in priprava na turo.
  • petek, sobota, 23.3. in 24.3.: Po zajtrku se bomo podali na turo. Povzpeli se bomo na okoliške vrhove, odvisno glede na snežne razmere in vreme. Po kosilu bomo imeli v bližini koče razne aktivnosti za pridobivanje novega znanja o gibanju, razmerah, obnašanju... v gorah pozimi. Izdelovali bomo zimska zavetišča v snegu, se naučili uporabljati lavinski trojček, prikazali preizkus trdnosti snežne odeje in uporabo zimske gorniške opreme (cepin, dereze...). Pedvidena je tudi celodnevna tura, izvedba odvisna od razmer. Po večerji sledi družabni večer.
  • nedelja, 25.3.: Po zajtrku se bomo odpravili na krajšo turo, po kosilu pa proti dolini in Slapu Savica. Prihod v Ljubljano bo med 17. in 18. uro.

CENA 120 EUR (vključuje tri polne penzione v koči, prevoz opreme z žičnico do koče, avtobusni prevoz do izhodišča in nazaj, izposoja lavinske opreme in vodenje).

Plačilo lahko poravnate v dveh obrokih (60 + 60 eur). Prvi obrok poravnajte ob prijavi, drugi pa do 9.4.2018 na društvu ali na bančni račun. Prijavnico lahko oddate društveni pisarni na Miklošičevi ali pa jo v elektronski obliki pošljete vodji tabora.

OPREMA

  • OSEBNA: topla oblačila zoper mraz, veter in mokroto (kapa, rokavice 2x, šal, vetrne hlače, pulover/flis, spodnje smučarsko perilo), rezervno perilo in nogavice, anorak (vetrovka), obutev za v kočo, trenirka za v kočo, majčke,... pribor za osebno higieno, sončna očala, sončna krema.
  • SPLOŠNA: zimski gorniški čevlji (dobro impregnirani), gamaše za sneg, nahrbtnik, smučarske palice, čelna svatilka z rezervnimi baterijami, termovka ali plastenka za pijačo, potrjena članska izkaznica za tekoče leto ter zdravstvena izkaznica.
  • TEHNIČNA: smučarji: oprema za smučanje (smuči, pancarji, čelada), lavinska žolna bo priskrbljena od organizatorja (če jo imaš, pa jo le vzami in ob prijavi sporoči, da jo imaš)

OPOZORILA

  • Število udeležencev je omejeno!
  • Glede na vremenske in snežne razmere si pridružujemo pravico do spremembe programa oz. odpovedi zimovanja.
  • Pred zimskim taborom bomo imeli v društvenih prostorih PD Lj – Matica spoznavno informativni sestanek (v tednu pred odhodom).

VODSTVO

Tabor bomo vodili usposobljeni vodniki PD Ljubljana – Matica. Za dodatne informacije lahko pokličete vodjo tabora Matejo Vertelj na 040 171 858 (matejavertelj@gmail.com).

 

PRIJAVICA

Ime in priimek otroka:____________________________________________________________________

Naslov: ________________________________________________________________________________

tip osebnega dokumenta in številka: __________________________________________________________

Datum rojstva:_______________________ OŠ/SŠ/Fakulteta: _____________________________________

Zdravstvene posebnosti oz. Posebnosti pri prehrani:_____________________________________________

e-mail:_________________________________________________________________________________

Telefon staršev ali skrbnikov :___________________________ Podpis staršev:_______________________

(v primeru polnoletnosti ni potrebno)

na zimovanju leta 2014
na zimovanju leta 2014

Objavljeno: 1.1.1970 ob 01:00 , zadnja sprememba 5.3.2018 ob 09:15 Št. ogledov: 402


Podatki za plačilo z uporabo plačilnega naloga UPN:
Prejemnik:Planinsko društvo Ljubljana-Matica, Trdinova 8, 1000 Ljubljana
IBAN:SI56 0203 1001 9578 484
BIC banke:LJBASI2X
Koda namena: OTHR
Namen: Komna - zimski gorniški tabor za osnovnošolce in mladinsko skupino
Referenca:SI00 30006-18
Znesek: 120 EUR ali v dveh obrokih