Turno kolesarstvo - Dogodki

Turnokolesarski izlet po Ljutomerskih goricah

turno kolesarjenjeobmočje: Gore severovzhodne Slovenije
Datum:19.05.2018ob: 10:00
zborno mesto:Ljutomer, parkirišče pred trgovino Tuš, Prešernova ulica 36
vodnik/kontakt:Renato Andrejčič / 051 359 756 / renato.andrejcic@gmail.comTurno kolesarstvo
sklicna št.: 20019-18
primernost:za vse z ustrezno kolesarsko kondicijo, ki so vajeni daljših tur po makedamu in stezah
višinska razlika:840 m n.v. (46 km)
okvirni čas hoje:6 h vožnje
oprema in dokumenti:gorsko kolo s profiliranimi gumami (ni primerno za treking in električna kolesa), kolesarska čelada, rokavice, vetrovka, rezervna zračnica, potrjena planinska izkaznica in osebni dokument
način prevoza:osebni avtomobili
stroški:0 (vsak krije svoje stroške)
prijave:čimprej, najkasnje do srede 09.05.18 v informacijski pisarni društva (01/2312645, info@pd-ljmatica.si) ali osebno pri vodniku (051/359756, renato.andrejcic@gmail.com)
Kolesariti začnemo v centru Prlekije, Ljutomeru. Po makedamskih cestah se povzpnemo najprej do Jeruzalema, ki ga poleg lepih terasastih vinogradov zaznamuje tudi cerkev Žalostne mati božje. Nadaljujemo po večinoma poteh in makedamskih cestah po prekrasni vinogradniški pokrajini, ki ji pravijo tudi Slovenska Toskana in se skozi vasi Radomerščak, Mekotnjak in Desnjak približamo Mali Nedelji, kjer se v Kuršincih obrnemo nazaj proti vzhodu in se skozi vasi Radoslavci in Cezanjevci vrnemo v Ljutomer.
 
Čeprav se ne povzpnemo visoko, pa se večkrat po manj, tako da se bo skupaj nabralo čez 800 višinskih metrov na dobrih 46 km večinoma makedamov in poti. Na turi bodo tudi lokalni kolesarji iz društva MTB Prlekija, ki nam bodo pokazali in povedali še marsikaj zanimivega o teh krajih.
 
Po kolesarenju se lahko po lastnih željah udeležite tudi fotoreportaže iz kolesarjenja po Patagoniji na Templarjevem posestvu, kjer je možno tudi prespati v eco kampu, ter se naslednji dan podamo z lokalnim vodnikom še na rafting po evropski Amazonki (reki Muri). Za podrobnejše informacije kontaktirajte vodnika.
 
Težavnost: težja turnokolesarska tura - vzponi/spusti: 3 
 
S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost.
 
V primeru slabega vremena bo tura odpovedana ali prestavljena na nedeljo 20.5.2018.

Objavljeno: 15.5.2018 ob 08:48 Št. ogledov: 402