Alpinistični odsek - Dogodki

Novice

Nadaljevalna alpinistična šola 2018/2019, AO Ljubljana-Matica

usposabljanje
Datum:14.06.2018ob: 20:00
zborno mesto:UVODNO SREČANJE v prostorih PD Ljubljana-Matica na naslovu Trdinova 8, Ljubljana
vodnik/kontakt:Matevž Jerman / jerman.matevz@gmail.com in Uroš GriljAlpinistični odsek
sklicna št.: 40003-18
primernost:za vse, ki bi radi izpopolnili svoje alpinistično znanje.
oprema in dokumenti:v ceno niso vključeni morebitni prispevki za prevoz, prenočevanje, vstopnino in hrano. Pripravniki morajo imeti plačano članarino PZS za tekoče leto.
stroški:140 € (do 24. leta) oziroma 170 € za ostale.
prijave:do prvega izleta z vplačilom celotnega zneska v društveni pisarni PD Ljubljana-Matica na Miklošičevi 17 (tel. 01/23 12 645) ali na spodnji TRR.

Alpinistični odsek PD Ljubljana-Matica organizira nadaljevalno alpinistično šolo.

Pogoj za vpis v nadaljevalno alpinistično šolo je opravljen izpit, s katerim se pridobi naziv mlajši alpinistični pripravnik. In poslan seznam opravljenih 10 alpinističnih tur. 

Alpinistična šola je namenjena vsem, ki so se že udeležili osnovnega alpinističnega izobraževanja in bi radi izpopolnili svoje znanje. Izpililo se bo do sedaj predstavljena znanja ter predstavilo bolj zahtevne manevre. Izleti šole se bodo odvijali v obliki dvodnevnih taborov, kjer se bomo praviloma nastanili v visokogorski koči ter plezali v bližnji okolici. Pripravniki bodo v enakovrednih navezah plezali med seboj smeri, primerne njihovim sposobnostim brez neposredne kontrole inštruktorja, lahko pa se bodo lotili tudi zahtevnejših smeri v navezi z bolj izkušenim plezalcem. Zato se pričakuje, da pripravnik obvlada vsa znanja pridobljena tekom začetne alpinistične šole.

V primeru, da pripravnik ne prikaže zadostne količine znanja, oziroma je nevaren sebi in okolici, se ga lahko izključi iz šole do nadaljnjega.

Od prijavljenih se pričakuje zanimanje za alpinizem in njegovo raznolikost, katera bo predstavljena. Poudarek šole bo na plezanju in večdnevnem preživljanju vikendov v objemu gora in družbi ljudi, od katerih lahko odnesete marsikateri nasvet, kako varneje in prijetneje preživljati čas v gorah. V sklopu izletov se bodo prikazali bolj zahtevni manevri, za katere je nujno potrebno osnovno znanje iz začetne alpinistične šole.

Vsebina in potek šole:

  • 2 praktični vaji v plezališču
  • 4 dvodnevne izlete po Sloveniji in tujini (Dolomiti, Slovenija, Lednoplezalni tabor, Ledenik). Število, obseg, termin in lokacija taborov se prilagaja vremenskim in plezalnim razmeram, možno je, da kakšen od taborov odpade!
  • Zaključni izpit in ENE ponavljalne vaje. Zaključni izpit se lahko opravlja enkrat, popravni izpit se plača dodatno.

Na praktičnih vajah (v sklopu izletov) bomo obdelali:

  • nadgradnja znanja  tehnike reševanja in transporta padlega soplezalca.
  • ledno plezanje (sidrišča, varovanje, spust po vrvi),
  • ledeniška tehnika (ledeniška navezava, reševanje iz razpoke),

Obvestila glede izletov in vaj bodo potekala prek e-mailov.

Udeleženci nadaljevalne alpinistične šole se lahko udeležujejo izobraževalnih akcij, ki jih organizira Komisija za alpinizem PZS. Pri tem jim odsek krije del stroškov. Udeleženci na koncu z uspešno opravljenim izpitom pridobijo naziv starejši alpinistični pripravnik. Ob pogoju, da starejši pripravnik nabere dovolj alpinističnih vzponov, znanja in izkušenj, lahko opravlja izpit, ki ga organizira Komisija za alpinizem PZS in s tem pridobi naziv alpinist.

Šolo vodita Matevž Jerman in Uroš Grilj, s predavanji in na izletih ter taborih pa sodelujejo še drugi izkušeni, športno plezalni in alpinistični inštruktorji, vsi člani Alpinističnega odseka Ljubljana-Matica.
Objavljeno: 4.6.2018 ob 16:37 , zadnja sprememba 4.6.2018 ob 16:48 Št. ogledov: 276


Podatki za plačilo z uporabo plačilnega naloga UPN:
Prejemnik:Planinsko društvo Ljubljana-Matica, Trdinova 8, 1000 Ljubljana
IBAN:SI56 0203 1001 9578 484
BIC banke:LJBASI2X
Koda namena: OTHR
Namen: Nadaljevalna alpinistična šola 2018/2019, AO Ljubljana-Matica
Referenca:SI00 40003-18
Znesek: 140 € (do 24. leta) oziroma 170 € za ostale.