Mladinski odsek - Dogodki

Obzova, 568 m, Krk (mladinska skupina)

izlet/pohodobmočje: Tujina
Datum:11.05.2019ob: 07:00 do: cca. 20:00
zborno mesto:pred Halo Tivoli
vodnik/kontakt:Jure Pečak / 031 456 743, jure.pecak@gmail.comMladinski odsek
sklicna št.: 31009-19
težavnostna stopnja: lahkapot: označena pot
primernost:za mladinsko skupino (dijaki, študentje)
višinska razlika:500 m
okvirni čas hoje:6 h
oprema in dokumenti:pohodni čevelj z narebrenim podplatom, zaščita proti soncu, in vetru, hrana in pijača iz nahrbtnika, rokavice, kapa, čelna svetilka, potrjena evropska kartica, potni list/osebna, potrjena zdravstvena izkaznica, potrjena članska izkaznica (PZS) za leto 2019. V ločenem nahrbtniku/vrečki lahko tudi brisača, kopalke in natikači.
način prevoza:lasten po dogovoru
stroški:12 EUR (cena se lahko pri boljši razporeditvi v vozilih zmanjša) Kdor lahko pelje naj mi prosim sporoči ob prijavi.
prijave:pri vodji izleta do četrtka 9.5. Zaradi morebitne spremembe plana v zadnjem dnevu, vas prosim da mi ob prijavi pošljete vašo telefonsko številko.

Našo pot bomo začeli v mestecu Punat. Pot nas bo peljala skozi številne zapuščene vrtičke obdanimi z kamnitimi zidovi. Iz gostega primorskega rastja se bomo hitro prispeli v pas grmičevja, ki se bo proti vrhu redčil zaradi močne burje, ki vleče iz Velebita. Prispeli bomo na gol Veli vrh in se po kopastem grebenu sprehodili do vrha Obzova. Iz širne planote se razprostirajo prečudoviti razgledi na okoliške otoke in zalive tega veličastnega otoka. Po sestopu se bomo zapeljali še v glavno mesto tega otoka Krk in si ga z njegovo okolico na hitro ogledali, ali pa zavili na kako plažo in se sončili do sončnega zahoda.

Prej planiran Lepi vrh, zaradi vremena pa izbrali Krk.


Objavljeno: 1.1.1970 ob 01:00 , zadnja sprememba 7.5.2019 ob 10:57 Št. ogledov: 306