Mladinski odsek - Dogodki

Beli Potok-Grad Lindek, 435 m (družinski izleti)

izlet/pohod
Datum:30.03.2019ob: 09:45
zborno mesto:pred trgovino Mercator v Frankolovem
vodnik/kontakt:Dejan Papež / 041 310 830 / dejan.papez@gmail.comMladinski odsek
sklicna št.: 32003-19
težavnostna stopnja: lahkapot: označena pot
primernost:za družine z manjšimi otroki
višinska razlika:260 m
okvirni čas hoje:gor 2 h, dol 1,5 h (otroški tempo)
oprema in dokumenti:ustrezna obutev (čvrst čevelj, narebren podplat – pot je na začetku nekoliko strma, deloma blatna, pozneje pa prijetna skozi gozd), udobna oblačila (zaščita za veter/dež/mraz – bolje več tankih plasti kot ena debela), nahrbtnik, malica in pijača iz nahrbtnika.
način prevoza:lasten prevoz
stroški:/
prijave:do srede, 27. 03. vodniku na telefon ali po e-pošti

Zborno mesto pred trgovino Mercator v Frankolovem. Iz Ljubljane je ca. 1 ura vožnje.

Na koncu Frankolovega bomo opazili oznake za grad Lindek, ki nas usmerijo levo na ožjo ter vzpenjajočo asfaltno cesto. Pripeljemo do manjšega križišča, kjer nadaljujemo naravnost na markiran kolovoz v smeri gradu Lindek, Kislice in Stenice.

Pot naprej se strmo vzpenja po kolovozu, ta pa ob strugi Belskega potoka. Višje prečimo omenjeni potok, pot pa nas pripelje do 9 m visokega Lindeškega slapu. Nad slapom pot preide na nekoliko bolj strma pobočja, nato pa se položi in zavije rahlo v desno. Sledi še nekaj minut zložnega vzpona skozi gozd, nato pa nas pot pripelje do bližnje makadamske ceste. Cesti sledimo v desno, le ta pa nas že po nekaj korakih pripelje na manjši preval, kjer je označeno razpotje. Tu nadaljujemo desno v smeri gradu Lindek (levo po cesti Stenica) ter pot nadaljujemo po kolovozu, ki se zložno vzpenja skozi gozd. Tej poti, nato sledimo vse do razvalin gradu Lindek, do njih pa prispemo po približno 10 minutah nadaljnje hoje.

OPOMBA: V primeru neugodnih vremenskih razmer bomo cilj izleta prilagodili, o čemer boste prijavljeni obveščeni dan pred izletom. Izlet bo odpovedan samo v primeru zelo slabega vremena.

Izlet je prestavljen s predhodnega datuma (16.3.)


Objavljeno: 1.1.1970 ob 01:00 , zadnja sprememba 15.3.2019 ob 09:02 Št. ogledov: 332