Mladinski odsek - Dogodki

Zimski gorniški tabor za osnovnošolce na Komni

izlet/pohodobmočje: Julijske Alpe
Datum:27.03.2019 do: 30.03.2019
zborno mesto:Ljubljana
vodnik/kontakt:Mateja Vertelj / 040 171 858 / matejavertelj@gmail.comMladinski odsek
sklicna št.: 30008-19
težavnostna stopnja: lahkapot: snežna tura
primernost:za planinske skupine na osnovnih šolah
okvirni čas hoje:4 h / dan
oprema in dokumenti:glej spodaj
način prevoza:najeti prevoz
stroški:110 EUR
prijave:prijavnico lahko oddate v društveni pisarni na Miklošičevi ali mentorju na šoli - rok prijav 13. marec !

Zaradi premalo prijavljenih zimovanje ne bo organizirano!

Po petih letih ponovno na pobudo udeležencev in staršev organiziramo zimski gorniški tabor za osnovnošolce. Tabor bo tako TURNOSMUČARSKI, kot POHODNI. Namenjen je vsem osnovnošolcem od 11 leta naprej, ki bi radi izvedeli in izkusili čimveč o gorah pozimi ter imajo že izkušnje z gibanjem v gorah v letnih razmerah. Za tiste s smučmi pa je obvezno predhodno znanje smučanja.

Tabor bomo vodili usposobljeni vodniki PD Ljubljana Matica. Za dodatne informacije lahko pokličete vodjo zimskega tabora.

  • četrtek, 27.3.: Med 13.30 in 14.00 uro bo odhod iz Ljubljane proti našemu izhodišču. Natančen čas in kraj odhoda bo javljen naknadno. Odpeljali se bomo do Slapa Savice, od koder bo približno dve uri in pol hoje do koče, kamor bomo prišli že v mraku. Po večerji bo spoznavni večer in priprava na turo.
  • petek, sobota 28.3. in 29.3.: Po zajtrku se bomo podali na turo. Povzpeli se bomo na okoliške vrhove (Srednji vrh, Mahavšček, Lanževica, Kal, Vrh nad Gracijo…), odvisno glede na snežne razmere in vreme. Pod vodstvom se bomo spustili nazaj na izhodišče. Po kosilu bomo imeli v bližini koče razne aktivnosti za pridobivanje novega znanja o gibanju, razmerah, obnašanju… v gorah pozimi: izdelovali bomo zimska zavetišča v snegu, se naučili uporabljati lavinske žolne in lavinske sonde za iskanje zasutega v plazu, prikazali preizkus trdnosti snežne odeje in uporabo zimske gorniške opreme (cepin, dereze...). Po večerji pa sledi družabni večer.
  • nedelja, 30.3.: Po zajtrku se bomo odpravili še na krajšo turo, po kosilu pa proti dolini in Slapu Savica. Prihod v Ljubljano bo med 17. in 18. uro.
Cena: 110 EUR (vključuje tri polne penzione v koči, prevoz opreme z žičnico do koče, avtobusni prevoz do izhodišča in nazaj, izposoja lavinske opreme ter vodenje). Plačilo lahko poravnate v dveh obrokih (60+50 eur). Prvi obrok poravnajte ob prijavi, drugi pa do 7. 4. 2010 na društvu ali na transakcijski račun.
 

Oprema

OSEBNA:  topla oblačila zoper mraz, veter in mokroto (kapa, rokavice 2x, šal, vetrne hlače, pulover, spodnje smučarsko perilo), rezervno perilo in nogavice, anorak (vetrovka), obutev za v kočo, trenirka za v kočo, pribor za osebno higieno, sončna očala, krema za sončenje,

SPLOŠNA: zimski gorniški čevlji (dobro impregnirani), gamaše za sneg, nahrbtnik (za smučarje: s stranskimi paščki, za nošnjo smuči), smučarske palice (obvezno za vse), čelna svetilka z rezervno baterijo, termovka ali plastenka za pijačo,       potrjena članska izkaznica ter izkaznici »Mladi gornik« ali »Mladi planinec,

TEHNIČNA: smučarji: oprema za smučanje (smuči, pancarji), lavinska žolna bo priskrbljena od organizatorja (če jo imaš doma, pa jo le vzemi in ob prijavi sporoči, da jo imaš), cepin (če ga imaš, ga vzemi).

Opozorila

• Število udeležencev je omejeno!

• Glede na vremenske in snežne razmere si pridržujemo pravico do spremembe programa oz. odpovedi zimovanja.

• Zimski tabor je pogoj za dosego višjih stopenj »Mladega gornika«.

• Pred zimskim taborom bomo imeli v društvenih prostorih PD LJ-Matica še spoznavno informativni sestanek (verjetno v ponedeljek, 18.3., ura bo določena naknadno).

PRIJAVNICA

Ime in priimek otroka:________________________________________________________________

Naslov:____________________________________________________________________________

e-mail:____________________________________________________________________________

Datum rojstva:_________________Osnovna šola:_________________________________________

Telefon staršev ali skrbnikov:___________________ Podpis staršev ali skrbnikov:________________


Objavljeno: 1.1.1970 ob 01:00 , zadnja sprememba 13.3.2019 ob 09:58 Št. ogledov: 276


Podatki za plačilo z uporabo plačilnega naloga UPN:
Prejemnik:Planinsko društvo Ljubljana-Matica, Trdinova 8, 1000 Ljubljana
IBAN:SI56 0203 1001 9578 484
BIC banke:LJBASI2X
Koda namena: OTHR
Namen: Zimski gorniški tabor za osnovnošolce na Komni
Referenca:SI00 30008-19
Znesek: 110 EUR