Turno kolesarstvo - Dogodki

Wöllaner Nock (2145 m) - s kolesom

turno kolesarjenjeobmočje: Tujina
Datum:25.08.2019ob: 09:00
zborno mesto:Bad Kleinkirchheim, Avstrija, Römerbad Parkplatz (glej povazavo spodaj)
vodnik/kontakt:Suzana Jerebič Andrejčič / 031 877 276 / jerebic.suzana@gmail.comTurno kolesarstvo
sklicna št.: 20013-19
primernost:za vse z ustrezno kolesarsko kondicijo, ki so vajeni daljših makedamskih vzponov in spustov po poteh, vlakah in kolovozih
višinska razlika:1350 m n. v.
okvirni čas hoje:6 - 7 ur kolesarjenja
oprema in dokumenti:polnovzmeteno gorsko kolo z močnejšimi profiliranimi gumami (tura ni primerna za elektirčna in treking kolesa), kolesarska čelada, zaščitna oprema (kolenčniki in komolčniki), kolesarske rokavice, vodoodporna jakna oziroma vetrovka, rezervna oblačila, hrana in pijača iz nahrbtnika, rezervna zračnica, osebna izkaznica in potrjena planinska izkaznica
način prevoza:osebni avtomobili
stroški:0 eur (prevoz je v lastni režiji)
prijave:najkasneje in obvezno do četrtka 22.08.2019 pri vodniku najkasneje do 19ih ali v informacijski pisarni društva (01/2312645, info@pd-ljmatica.si)

Zborno mesto: https://goo.gl/maps/eSYJHWRnWx5jZUVY9

Kolesariti začnemo v vsem znanem smučarskem središču Bad Kleinkirchheim. Po makedamski cesti, ki večkrat prečka smučarske proge, na katerih se poleti pase živina, se vzpenjamo mimo koče Waldtratte do zgornje postaje žičnice Kaiserburg, kjer se nahaja tudi restavracija. Pod Kaiserburgom sledimo cesti, ki nas pripelje skoraj na vrh Wöllaner Nocka. Tam se pripravimo na spust. Do zgornje postaje žičnice se spustimo po poti vzpona, potem pa za kratek čas odvijemo na z 11,3 km evropsko najdaljšo progo za kolesarski spust imenovano Flow Coutry Trail, ki ji sledimo le dober kilometer do planine Rossalm, kjer se nahaja tudi koča. Tam zapustimo široko zglajeno pot in se po starodavnih pohodnih planšarskih poteh z oznako T8 in T1 spustimo mimo planine Feldpannalm v smeri Feld am See-ja. Spust bo na krajših mestih zaradi korenin in spranosti terena zahteval malo več pazljivosti, v večini pa je lepo vozljiv. Malo nad jezerom spust končamo. Odvijemo na prečno deloma asfaltno, večinoma pa makedamsko pot, po kateri se vrnemo nazaj v Bad Kleinkirchheim.

Težavnost: težka turnokolesarska tura (vzponi/spusti: 4 - krajši odseki 5)

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost. Udleženec mora imeti obvezno urejeno zavarovanje PZS!
 
V primeru, da se ne prijavi vsaj 5 udeležencev in v primeru slabega vremena bo tura odpovedana.

Objavljeno: 1.1.1970 ob 01:00 , zadnja sprememba 20.8.2019 ob 14:56 Št. ogledov: 385