Varstvo narave - Dogodki

Barja v Sloveniji - predavanje Mihe Kocjana

predavanjeobmočje: Ljubljana in okolica
Datum:22.10.2019ob: 18 do: 22.10.2019 19
zborno mesto:Trdinova 8, Ljubljana
vodnik/kontakt:Bojan OblakVarstvo narave
primernost:za vse ljubitelje narave
stroški:brez plačila
prijave:niso potrebne

Odsek za varstvo narave pri PD Ljubljana-Matica vabi vse ljubitelje narave na predavanje Mihe Kocjana »Barja v Sloveniji«, ki bo v torek, 22. oktobra 2019 ob 18. uri.

Miha Kocjan se je za botaniko zanimal že kot srednješolec. Pri 15ih letih je pri PD Ljubljana-Matica uspešno opravil izpit za gorskega stražarja. Tam je spoznal tudi Draga Cenčiča in Braneta Dolinarja, pri čemer je zlasti slednji (poleg prof. Toneta Wraberja) močno vplival na predavateljevo nadaljnje zanimanje za floro Slovenije. Leta 1998 je še ne polnoleten v reviji Proteus objavil svoj prvi članek "Vrtaška zvončica še živi!", leto kasneje pa dokončal raziskovalno nalogo z naslovom "Ogrožene endemične rastlinske vrste v Sloveniji" ter s tem nakazal veliko zanimanje za naše najbolj domače rastline, endemite. Do danes je objavil še okoli 20 samostojnih in soavtorskih znanstvenih člankov, iz vsebine pa je razvidno, da ga v zadnjem desetletju zanimata flora in vegetacija mokrišč, posebej barij. Med rastlinskimi družinami so mu še vedno ljube orhideje (Orchidaceae), v botanični javnosti pa se je uveljavil tudi kot velik poznavalec družine ostričevk (Cyperaceae), zlasti šašev (rod Carex).

Predavanje bo v društvenih prostorih PD Ljubljana-Matica, v 1. nadstropju Trdinove 8 v Ljubljani.  Predvidoma bo trajalo do 19.ure.


Vljudno vabljeni.


Objavljeno: 4.9.2019 ob 00:00 , zadnja sprememba 23.9.2019 ob 16:52 Št. ogledov: 655