Mladinski odsek - Galerije

Gorniški tabor za osnovnošolce, Slatna, avgust 2012

Fotografija sta prispevala Gašper Ošlaj in Suzana Jerebič.

Posnetek RADIA SLOVENIJA 1 (18.8.2012)

Trinajsti zaporedni poletni gorniški tabor je bil namenjen otrokom od zaključenega 3. razreda dalje. Odvijal se je v zavetišču Slatna pod Poncami od petka, 17.8. do petka, 24.8.2012. Udeležilo se ga je 26 otrok.
Sodelovalo je pet vodnikov, zdravnica, trije pomočniki in dva kuharja.

Petek, 17.8.12
Ob 16. uri je bil odhod iz Ljubljane in okoli 18:00 prihod na taborni prostor. Sledil je razpored po šotorih, nekaj spoznavnih iger in taborna pravila. Nato večerja in po njej priprava na ponedeljkov izlet.

Sobota, 18.8.12
Izlet na Tromejo. Dan smo zaključili ob tabornem ognju.

Nedelja, 19.8.12
Orientacijski pohod in predavanje o orientaciji. Družabne igre v tabornem prostoru (hoja po vrvi, košarka).
Priprava na turo naslednji dan.

Ponedeljek, 20.8.12
Tura na Glavo - travnati vrh pod Malo Ponco. Popoldne prosto (pisanje dnevnikov in vtisov). Po večerji pa priprava na turo.

Torek, 21.8.12
Izlet v Planico in Tamar. Slap Nadiže. Plezalna stena GRS-ja. Ob skakalnici Velikanki do zaletišča in po gozdni cesti nadaljevali s spustom do tabora. Taborni ogenj.

Sreda, 22.8.12
Kajžnkova hiša v Ratečah. Prikaz narodnih noš v Ratečah in oblačenja le teh, pa dvo krajša filma o skakalnicah in na koncu še Simulator smučarskih poletov. Sprehod do Zelencev, izvira Save Dolinke. Do kosila prosto, po njem pa predavanje o prvi pomoči.

Četrtek, 23.8.12
Tura na Belopeška jezera (Italija). Planinski krst. S krstom smo končali malo čez deseto. Potem pa žur.

Petek, 24.8.12
Pospravljanje in čiščenje šotorov in vse ostale opreme. Najmlajši pa so pisali dnevnike in risali. Tako je bilo vse do kosila, potem pa so nekateri že nestrpno pričakovali prihod avtobusa. V Ljubljano smo prispeli malo pred šesto uro popoldne.