Planinsko društvo - Novice

Prve ženske na osemtisočakih!

Objavljeno: 29.5.2019, zadnja sprememba 21.6.2019 ob 14:08 Št. ogledov: 657
Razveselimo vas lahko z novico o izidu edinstvene gorniške knjige, ki ji v svetovnem merilu ni para! Predstavlja avtentično in dokumentarno vživljanje v hrepenenja in usode vseh akterk 24 let trajajoče ženske himalajske odiseje. Viki Grošelj jo je na predstavitvi (28.5.) v Cankarjevem domu označil za eno najboljših gorniških knjig, kar jih je kdaj prebral.

Avtorica knjige, pomembna češka alpinistka Dina Štěrbová, udeleženka in soorganizatorka sedmih himalajskih odprav, je neutrudno in marljivo celih 14 let zbirala informacije o prvih ženskah na teh gorskih velikanih. Mnogo jih je osebno obiskala, da bi pridobila za knjigo potrebne informacije in fotografije, nekatere podatke so ji zaupali bližnji preminulih, druge je odkrila v arhivih planinskih zvez. Velik poudarek je namenjen avtentičnosti posameznih dejstev.

S ponosom lahko rečemo, da sta v pričujoči knjigi omenjani tudi Slovenki, Marija Frantar z vzponoma na Nanga Parbat in Kangčendzengo in Marija Štremfelj, prva in do zdaj edina Slovenka na Everestu, ter njen vzpon na Broad Peak. 
 
Cena: 34,99 eur
Trda vezava, 26,5 x 20,5 cm, 423 strani.
 

Komentarji - Dodaj komentar