Planinsko društvo - Novice

Lepota reliefnih oblik, anketa do 20.5.2013

Objavljeno: 16.5.2013 Št. ogledov: 706

ANKETA O LEPOTAH RELIEFNIH OBLIK V SLOVENSKEM GORSKEM SVETU

Kaj je lepo, kaj je lepše, kaj je najlepše? Odgovori na ta vprašanja so lahko zelo različni. Za nekoga je to neokrnjena narava, za drugega zloščen avtomobil na asfaltiranem parkirišču, za tretjega ...

Če so vas vprašanja pritegnila in želite pomagati pri anketi, vabljeni k sodelovanju!

V anketi jih zanima, KAJ SI MISLITE O NARAVI, kaj vas v njej privlači in kako jo vrednotite.

Slovenske pokrajine se zaradi različnih pokrajinskih sestavin, med katerimi je izjemno pomemben relief, že na prvi pogled med seboj zelo razlikujejo. Tudi zato se radi pohvalimo, kako pestra je Slovenija, mar ne? Reliefne oblike nas spremljajo na vsakem koraku, z najbolj raznovrstnimi pa se običajno srečujemo v gorskem svetu.

Na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU so v okviru znanstvenoraziskovalnega dela pripravili anketo o lepotah reliefnih oblik. NJEN NAMEN JE UGOTOVITI, KAKO OCENJUJETE LEPOTO RAZLIČNIH POVRŠINSKIH OBLIK OB POMOČI FOTOGRAFIJ.

Fotografije v anketi so sicer lepe, na marsikateri bi si lahko odpočili oči, a to za raziskavo ni pomembno. Dele nekaterih fotografij smo zato namenoma zameglili, saj želimo, da se osredotočite na točno določene dele pokrajine. Prosimo vas, da NE ocenjujete lepote fotografij, ampak izključno lepoto izbranih delov pokrajine!!!

Vaše sodelovanje v anketi je popolnoma zaupno in vam ne bo vzelo veliko časa.

ANKETO NAJDETE NA SPLETNEM NASLOVU http://anketa.zrc-sazu.si/. VAŠE ODGOVORE PRIČAKUJEJO VSAJ DO 20. MAJA 2013.


Komentarji - Dodaj komentar