Planinsko društvo - Novice

Pot Alpe-Adria-Trail

Objavljeno: 31.5.2013 Št. ogledov: 1120
Foto: alpe-adria-trail.com
Foto: alpe-adria-trail.com
Foto: alpe-adria-trail.com
Foto: alpe-adria-trail.com

Ponujamo idejo za planiranje poletnih počitnic. Pot Alpe-Adria-Trail postaja med pohodniki vedno bolj priljubljena. Poteka po že obstoječih poteh, te tudi povezuje in ima ustrezno kvaliteto pohodniške poti.

Pot je speljana tako, da ni prezahtevna. Višinske razlike so nizke, kolikor je to možno. Posamezne etape so dolge okoli 20 km, hoje pa je za okoli šest ur. Vsaka etapa pelje vzdolž točno določene poti, ki je prehodna v obeh smereh. Posamezna pot ponuja najmanj eno atraktivno kulinarično izletniško točko in se zaključi na kraju, kjer so na voljo ustrezne možnosti prenočitve.

Pot Alpe-Adria-Trail povezuje tri regije na skupno 43 etapah: avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo - Julijsko krajino.

Dolga pohodna pot pelje od vznožja najvišjega vrha Avstrije, Velikega kleka, skozi najlepša hribovska in jezerska območja avstrijske Koroške in brez velikih ovinkov pride v bližino križišča treh dežel, Avstrije, Italije, Slovenije, na Tromejo in pelje naprej do Jadranske obale v Trst.

Za vse, ki jo imate namen prehoditi, je dobro, da pred odhodom preverite stanje na poti. V Dolini Soče bodite pozorni pri 25. etapi: Bovec - Drežnica (Kobarid), saj gre nova pot skozi vas Žaga do Srpenice in šele nato čez reko Sočo. Pri 26. etapi: Drežnica – Tolmin je na odseku med Planico (kapela) in planino Kuhinja zaradi podora pot začasno neprehodna in zelo nevarna. Priporoča se transfer iz Drežnice do planine Kuhinja.

Za več informacij lahko pokličete tudi v TIC Tolmin (05 380 04 80) ali TIC Kobarid (05 380 04 90).


Komentarji - Dodaj komentar