Mladinski odsek - Novice

Cici-družinski-tabor Jezersko

Objavljeno: 13.5.2014 Št. ogledov: 1153
Jezersko, Šenkova domačija, foto: jezersko.info
Iskanje markacij na Golteh
Slapovi ob poti na Govejk
Počitek na poti na Planino nad Vrhniko

Poletje in dopusti bo kmalu tu - če bi ga želeli preživeti nekaj dni pod šotori na Jezerskem, je TUKAJ POVABILO, da se družimo skupaj v gorah in se drug od drugega česa naučimo in se dobro imamo.
 
Tabor za družine bomo letos organizirali prvič. Pravi tabor, pod šotori! Že to bo lahko pravo doživetje za katerega od najmlajših. Izletniško druženje tekom leta bomo nadgradili z nekaj počitniškimi dnevi, ki jih bomo preživeli v prijetnem gorskem okolju na Jezerskem, na Šenkovi domačiji.
 
Taborili bomo na travniku ob starodavnem jesenovem drevoredu. Prostor ima prijetno senco, v ozadju žubori manjši potok, preprosta urejena kuhinja je pod nadstreškom, skupni zunanji prostor pa je opremljen s klopcami in kamnitim ognjiščem. Sanitarije so urejene v starem hlevu, umivalniki in tuši s toplo vodo.
 
Taborni program je namenjen in prilagojen družinam s predšolskimi otroki, osnovnošolci pa so vabljeni na kasnejši termin na isto lokacijo. Izbirali bomo lahke gorniške cilje, poudarek bo na druženju in igri v naravi.
Taborni prostor je na nadmorski višini okoli 900 m s čudovitim pogledom na Kamniške Alpe in le nekaj sto metrov od Planšarskega jezera. Je lepo izhodišče za pohode po Jezerskem, po dolini Ravenske Kočne, k bližnjim izvirom in slapovom in k pravim gorniškim ciljem. Obenem bomo lahko spoznali delček življenja na gorski kmetiji.

Komentarji - Dodaj komentar