Vodniški odsek - Novice

Pohodi na Kreti v času prvomajskih počitnic - odpovedano

Objavljeno: 10.1.2015, zadnja sprememba 18.2.2015 ob 09:05 Št. ogledov: 2030
Kreta
Kreta
Kreta
Kreta

ZARADI PREMAJHNEGA ŠTEVILA PRIJAV JE IZLET NA KRETO ODPOVEDAN.

V ČASU PRVOMAJSKIH POČITNIC SE BO VSEENO IZVEDEL NADOMESTEN IZLET, razpis bo objavljen v marcu.

Od 25. aprila do 3. maja 2015 vabljeni na Kreto in njen najvišji vrh Psiloritis, 2456 m.

Hoja po Kreti predstavlja edinstveno doživetje izjemne prostranosti največjega grškega otoka, ležečega med tremi morji (Kretskim, Egejskim in Libijskim) in tremi kontinenti (Evropo, Azijo in Afriko). Po celotni dolžini otoka poteka in se zaključi mednarodna evropska pešpot E4.

Na tem biseru neokrnjene narave so pogorja z vrhovi nad 2000 m, številne soteske (nad 20; meddrugim tudi najdaljša v Evropi), jame, v nekaterih so bila rojena mitološka bitja, kot miza ravne agrikulturne planote v osrčju gora, ... Vsa ta pristna, neokrnjena narava otoka je kronana z oljčnimi gaji, več kot 3000 različnimi vrstami rastlinja, izmed katerega je 160 vrst orhidej, kaj šele preostalih endemičnih vrst.

... Prvomajski dan bo namenjen najvišjemu otoškemu vrhu. V zgodnjih jutranjih urah se bomo peljali proti centralnemu delu otoka do planote Nidra v osrčju pogorja Lefka Ori, od koder vzpon na najvišji otoški vrh Psiloritis. Po spustu vrnitev v Istro, kjer večerja pod streho iz palminih listov taverne ob morju, s spremljavo sončnega zahoda. Vrnitev v apartma. Nočitev. Ta prvomajski dan – od 2456 do 0 metrov – ne bo šel v pozabo!

Razpis je objavljen.

Vabljeni!


Komentarji - Dodaj komentar