Planinsko društvo - Novice

120. obletnica Triglavskega doma na Kredarici bo 9. septembra

Objavljeno: 24.8.2016, zadnja sprememba 13.9.2016 ob 22:33 Št. ogledov: 1461

 

"Ko sem se sprehajal po Kredarici, tej lepi, pa skoraj goli planici, kjer stoji naša nova koča, sem našel le tri vrste cvetic: bele, modre in rdeče. Že narava sama nam priča, da je to pogorje slovensko. Čeprav je naša koča slovenska, bo vendar tako urejena, da bo ustrezala turistom vsakega naroda. Vsi, brez razločka, bodo enako prijazno sprejeti,to zahteva že slovenska gostoljubnost.«

Jakob Aljaž

10. avgusta je minilo natančno 120 let od slavnostnega odprtja Triglavske koče na Kredarici.

Ob jubileju naše najvišje planinske postojanke vas prisrčno vabimo v petek, 9. septembra na Kredarico. Ob 19. uri bomo ob izbrani besedi in glasbi pripravili krajši kulturni program, večer pa bomo nadaljevali v prijetnem planinskem vzdušju.

Prireditev je prestavljena iz 10. avgusta 2016, saj je bilo takrat slabo vreme.

Praznovanju se pridružuje tudi tradicionalni partner Koče na Kredarici, Zavarovalnica Triglav. Z akcijo Očistimo naše gore že sedmo sezono ozaveščajo in nagovarjajo vse planince, da skupaj skrbimo ze lepoto naših gora. Da bo pot na Kredarico ob jubileju še bolj čarobna, bodo planince na treh najbolj priljubljenih izhodiščnih točkah – Aljažev dom v Vratih, Kovinarska koča v Krmi, Rudno polje – pričakale biorazgradljive vrečke Očistimo naše gore. Vse pohodnike vabijo, da se s čiščenjem pridružijo akciji in poleg lepih doživetij v dolino odnesejo tudi (svoje) smeti.

Pred odhodom v hribe pa se na pot dobro pripravite in na brezplačni mobilni aplikaciji Triglav Vreme preverite, kakšne vremenske razmere vas čakajo v visokogorju.

Planinsko društvo Ljubljana-Matica


Komentarji - Dodaj komentar