Mladinski odsek - Novice

Brati gore - mednarodni dan gora 11. december

Objavljeno: 1.12.2016 Št. ogledov: 830

Mednarodni dan gora

V lanskem letu so na osnovni šoli Karla Destovnika Kajuha z mentorico Mileno Pernar obeležili mednarodni dan gora z več dogodki.

K sodelovanju so povabili učence planinskega krožka, ki so opisali katerega od planinskih pohodov, ki jim bo za vedno ostal v spominu. Zapise so zbrali v brošuri in jih opremili še s fotografijami. Vabljeni k branju!

Učenci planinskega krožka in še po en predstavnik iz vsakega razreda (ki je nato o dogajanju poročal sošolcem) so se zbrali v šolski knjižnici. Za branje so izbrali knjigo Janeza Kajzerja Štirje srčni možje, da bi učenci spoznali (ali obnovili), kako je potekal prvi uspešen vzpon na Triglav.

Po branju so nekateri predstavili svoje zapise, nato pa je že sledilo manjše presenečenje, saj je na obisk prišel alpinist in jamar Franc Rožman – Škof. Razkazal je alpinistično opremo ter navdušil s fotografijami in videoposnetki ter živim pripovedovanjem o svojih gorskih doživetjih.

V šolski knjižnici so v decembru pripravili tudi razstavo knjig na temo gora (seveda s pomočjo seznama društva Bralna značka).


Komentarji - Dodaj komentar