Markacijski odsek - Novice

Naj planinska pot je …

Objavljeno: 3.7.2018 Št. ogledov: 393

krožna pot Planina Blato – Planina pri Jezeru – Planina Dedno polje – Vrata (pod Zelnarico) – Prehodavci – Dvojno jezero – Štapce – Ovčarija – Planina pri Jezeru – Planina Blato

30. junija 2018 se je izteklo glasovanje za Naj planinsko pot v projektu Očistimo gore.

Planina Dedno polje, foto Edo Grabrijan

Pot, ki je prepričljivo zmagala, je krožna pot Planina Blato – Planina pri Jezeru – Planina Dedno polje – Vrata (pod Zelnarico) – Prehodavci – Dvojno jezero – Štapce – Ovčarija – Planina pri Jezeru – Planina Blato. Planinke in planinci ste prvi namenili skoraj dvakrat toliko glasov kot drugouvrščeni poti: Aljažev dom v Vratih – Bovški Gamsovec – Stenar – Aljažev dom v Vratih. Na tretje mesto se je uvrstila planinska pot Soriška planina – Ratitovec.

Zmagovalna #najplaninska pot združuje dve lepi pohodni izkušnji iz osrčja Julijskih Alp: pot po bohinjskih planinah s pohodno potjo po čudovitem visokogorju, kot ga ponuja Dolina triglavskih jezer. Posamezne etape poti so označene kot lahka oziroma kot zahtevna pot. Vsekakor se na pot odpravite s primerno planinsko opremo. Pot brez vmesnih postankov od povprečnega planinca zahteva lepih 11 ur hoje.

Za izglasovano naj planinsko pot skrbijo 3 planinska društva: PD LPP, PD Ljubljana Matica in PD Radeče. Da je pot dobila največ glasov, ni le potrditev, da je pot pri planincih priljubljena, ampak je tudi priznanje in zahvala markacistom, ki skrbijo, da je pot lepo vzdrževana, varna in označena.

Vir: www.ocistimogore.si


Komentarji - Dodaj komentar