Loading Aktivnosti
Ta aktivnost je že pretekla.

Naš cilj je Kršičevec, mali tisočak na Pivški planoti.

Na njega bomo krenili iz vasi Jurišče in do vrha potrebovali dobro uro in pol zmerne hoje. Sam vrh je travnat in razgleden in ob lepem vremenu lahko tako vidimo Vremščico, italijanske Dolomite, Nanos, Julijske Alpe s Krnom in Triglavom, del Kamniško Savinjskih Alp, Sveto Trojico, Javornike, Snežnik, Učko in Slavnik. Pot je speljana večinoma po gozdu, vračali se bomo po isti poti, oziroma odvisno od samega vremena. Če bo dovolj časa bomo naredili še kakšen manjši ovinek po brezpotju, vsekakor pa bo naš cilj povratka naš prevoz na kraju, kjer smo stopili iz njega.

Tura je primerna tudi za pohodnike-začetnike, ker ni težka. Opozarjam pa, da na sami poti ni nobene koče, torej hrano in pijačo nosimo s seboj, je pa v vasi gostišče, kjer se po končanem izletu lahko ustavimo.

Zadnja sprememba

Podrobnosti

Datum:
16. februarja
Čas:
8:00
Cena:
18€
Odsek:

Organizator

Stane Soklič
Telefon:
041 615 064
Email:
soklic.stane@siol.net

Drugo

Tip dogodka
snežna tura
Sklicna številka
10028-20
Območje
Snežniško pogorje
Težavnost
lahka
Pot
označena pot
Primernost
Primerno za vsakogar, tudi začetnike.
Višinska razlika
300 m
Okvirni časi
4 ure lažje zimske hoje
Način prevoza
avtobus ali kombi
Stroški
18 EUR
Oprema
dobra obutev, zaščita proti vetru in dežju, pohodne palica, hrana in pijača iz nahrbtnika, male dereze (priporočljive), gamaše
Prijave
v društveni pisarni ali pri vodniku

Prijavnine

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available