Loading Aktivnosti
Ta aktivnost je že pretekla.

Šolski izlet

Z avtobusom se bomo odpeljali do Razdrtega pri Postojni, kjer bo izhodišče naše ture (575 m). Počasi se bomo povzpeli na vrh Pleša po desni, direktni poti, ki je krajša, z lepšim razgledom, vendar bolj strma in je na enem mestu treba tudi malo plezati (bomo vodniki poskrbeli za varnost). Do vrha bomo potrebovali dobri 2 uri hoje.

Na vrhu, kjer stoji tudi stolp RTV, je ob jasnem vremenu izredno lep razgled na vse strani. Od Triglava do Gorjancev ter od Kamniških Alp do Tržaškega zaliva. Tik pod vrhom stoji Vojkova koča (1240 m), kjer se bomo odpočili. Sestopili bomo po cestah in poteh Nanoške planote do Furlanovega doma na Abramu (900 m), kjer nas bosta počakala velik medved (v kletki) in naš avtobus.

Opozorilo: V primeru slabega vremena (dež, močan veter…) bomo izlet prestavili ali izbrali na drug, bolj primeren cilj.

Podrobnosti

Datum:
16. 11. 2019
Čas:
7:50 - 16:00
Odsek:

Zborno mesto

pred OŠ Sostro

Organizator

Jože Drab
Telefon:
040 303 027
Email:
joze.drab@guest.arnes.si

Drugo

Tip dogodka
kopna tura
Sklicna številka
30028-19
Težavnost
lahka
Pot
označena pot
Primernost
za udeležence planinskega krožka na OŠ Sostro, na enem mestu je pot deloma zahtevna
Okvirni časi
2 uri za gor
Način prevoza
avtobus
Stroški
izlet je vštet v planinski abonma, kdor ga nima plača 12 €
Oprema
gojzarji, anorak, topla oblačila in kapa ter rokavice (na Nanosu velikokrat piha močan veter!), rezervna majica, malica, knjižici Mladi gornik (kdor je še nima, jo bo dobil) in Mladi planinec, nekaj denarja za možne nakupe v obeh kočah.
Prijave
najkasneje do ponedeljka, 11.11.2019, kasneje pa le, če bo še prostor v avtobusu. Zadostuje prijava mentorju po e-pošti.

Napiši sporočilo