Pršičev "tris"

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Novozapadli sneg je dovolj velik vzrok, da "delo počaka" ITAK....
V četrtek sem smučal z Ovčjega vrha severno od našega Stola, očitno so bili prvi tam že v sredo popoldan, ko je še snežilo, vseeno z vrha (sto metrov desno - gledano navzgor) brez nevarnosti za kak "obilen" plaz odsmučam bolj strmo linijo direktno na planino.Pršič obsijan s soncem, a še vedno prah "frči"

https://picasaweb.google.com/1091719430 ... iBerg2024m


V petek ko so noge že navajene....doooolga tura na Dovško Babo iz Avstrije, nekaj smole z vremenom, podlaga pa ....ista.....frčanje....

https://picasaweb.google.com/1091719430 ... IzAvstrije


V soboto, ko noge že bolijo....neverjetna smučarija nad Zajzero v zahodnih Julijcih. Do slapov v grapi pod bivakom Mazzeni sledi, levo pod kanjon začuda ne, tam pa me je čakalo eno bolj zajeb....dostopov na dilcah odkar smučam!! Ko se "pretolčem" čez, naju seveda prehiti "bataljon" spajderjev na dilcah, prej se držijo zadaj na "varnostni razdalji", so pa kasneje s pomočjo Igorja zgazili Gornjo Špranjo...
Pršič zaradi senčne strani na celi "furi" z eno besedo...NEVERJETEN

https://picasaweb.google.com/1091719430 ... lOrso2138m
Džoni
MatejP
Prispevkov: 86
Pridružen: 04 Feb 2005, 14:10
Ime in priimek: Matej Perkus, SG

Lepo!

Kakšno je stanje na tekaških progah v Zajzeri?
Uporabniški avatar
tagajstna
Prispevkov: 181
Pridružen: 15 Mar 2005, 13:45
Ime in priimek: Neda Podergajs

Z Gregorjem sva bila v Zajzeri v petek. Sva smučala deviški pršič z Žabniške škrbine mimo Pellarinija. Res taboljši pršič letos!! Tekaške proge so pa tako-tako (po dolini je očitno deževalo, ne snežilo).
Never ever give up!!
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Matej živjo, glede tekaških prog v Zajzeri bi dodal , da so bile v soboto zjutraj zgledno urejene, snega je dovolj, ambient je itak zelo lep, kakega ledu na špurah nisem videl, tudi ob povratku popoldne so bile videt še čisto "spodobne", letos sem se nekajkrat potikal na področjih kjer so urejene tekaške proge, na Pokljuki,Sorici, Tamarju, Jezerskem tako lepih ni bilo (res pa je, da toliko snega kot ga je sedaj v tej zimi še ni bilo)

lp
Džoni
Odgovori