Stran 1 od 1

Čopov steber

Objavljeno: 31 Avg 2015, 19:23
Napisal/-a GregorM
V nedeljo sva se s Petrom spravila plezat Čopa. Začela sva hitro in v stilu "Tko rano rani, rano dan zajebe". Potem sva šla dol in si od daleč še enkrat pogledala, kaj pravpazprav nameravava plezat. Peter je vmes našel še en izgubljen čevelj, ki ga je potem tovoril čez celo steno (proda lastniku za 1 pir).

Ob 12h sva zares vstopila in hitro opravila s spodnjim delom. V vpisni knjižici na Gorenjskem turncu sva prebrala, da sva 5. naveza danes. Zgornji del Čopa naju je malo upočasnil, zato sva izplezala z mrakom. Večji del smeri sva plezala izmenično, le zadnjih par raztežajev sem šel jaz naprej, da sva prehitela noč. Na Plemenicah naju je le ta dokončno ujela, luna pa še ni vzšla. Plan je bil sestop po Bambergovi planinski poti, pa je nisva videla, zato sva šla raje spat na Planiko in zjutraj lepo počasi dol čez Prag.

Plezalskih dogodivščin ni bilo. Peter pleza hitro in zanesljivo, metulje zatika, kot da to počne že 10 let, le majave slovenske štirice mu niso najbolj všeč.

Slika
Peter na izpostavljeni Čopovi polički v predzadnjem raztežaju

Objavljeno: 31 Avg 2015, 19:40
Napisal/-a borowski
*v ozadju ortar skače od veselja

Objavljeno: 31 Avg 2015, 19:53
Napisal/-a zurida
Petra za predsednika !!!

Slika

Še jst

Objavljeno: 31 Avg 2015, 20:40
Napisal/-a kastelicp
Drži, z Malenškom sva začela zarana; ob 6:00 zjutraj sva že hodila proti steni. Najprej sva si ogledovala lepote naše severne velikanke, nato pa po daljšem a zato prvenstvenem dostopu ob 12:00 končno pristopila do začetka Skalaške. Opoldne je polovica zalog jedače in pijače že pošla, na Gorenjskem turncu pa sva dokončala še drugo polovico. Morebiti me je dodaten čevelj, pomanjkanje vode, hrane, spanca in nemara tudi kondicije in izkušenj prisililo v počasnejše napredovanje v zgornjem delu čopa, tako da sem preudarno sklenil, da nima smisla tvegati s forsiranjem izmenične naveze. Kljub temu sva izstopila relativno pozno; ob deveti uri zvečer, lačna in žejna kakor psa. Osebno mi je bilo žal, da sem se po poti znebil bananinega olupka - Snedel bi ga namreč kakor pogačo. Po krajšem preisleku sva sklenila, da bo najbolje če se odpraviva prespat na Planiko. Prispela sva ob pol noči in iz preventive oskrbnico raje pustila spati, da nama z metlo v roki ne bi odtegnila še ležišča. Domov sva prispela okoli poldneva.

Objavljeno: 01 Sep 2015, 12:32
Napisal/-a kastelicp
Aha, pa v avtu mi je ostalo:
-Kladivo
-Čelka
-Ena (north face) salomonka. Obvezna oprema za na strojni fax.
-10.40 evra

Upam, da se vsi prikažete na ferajnu, ker se mi ne da na bolho objavlat :P

Objavljeno: 17 Okt 2015, 22:55
Napisal/-a Silvo K.
Letos je 70 let od prvega vzpona Pavle Jesih in Joža Čopa.
Lepa tura. :)