Mangart, Mala Mojstrovka

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
kastelicp
Prispevkov: 26
Pridružen: 19 Mar 2015, 21:49
Ime in priimek: Peter Kastelic

Končno je tudi k nam prišla zima. Vsem nam je prinesla veselje in radost, meni pa tudi nekaj materiala za v tole rubriko foruma. Z Bo... Izpisnico sva se v nedeljo namreč odpravila na Mangart. Ker nama je vožnjo do sedla preprečila večja gomila snega na cestišču, sva parkirala pred zadnjim tunelčkom, nato pa presedlala na »pešhondo«. Po 40 min hoje sva dosegla sedlo, kjer sem se spomnil, da sem v avtu pozabil dereze. Pa sem se zopet oprijel svoje stare ideje; da se dobro ogreješ le, če dostop opraviš dvakrat. Kdor nima v glavi ima pač v nogah. Ko sem se vrnil na sedlo, pa sva končno krenila proti stenam. V prvem zavoju slovenske grape sva obračala, saj je proti vrhu izgledala še kar kopna, v njej pa ni bilo videti niti nobenih sledi cepinov ali derez. Raje sva zarinila po sledeh, ki so v spodnjem delu vodile čez Italijansko varianto, v zgornjem delu pa čez direktno varianto Zimske smeri. Sneg je lepo škripal, cepini in dereze so prijemali, midva pa uživala. Sestopila sva po smeri italijanske ferate.

Sledili so razvrat in bakanalije v Koči na gozdu, ampak kaj bi pisal o tem... Saj smo žurali skupaj in bilo je zakon. Pika.

V nedeljo pa sva s Knopom zaplezala v Severni raz Male Mojstrane. Za Debelakovo je bilo namreč premalo časa. Za kaj drugega pa premalo snega ali napačna obutev. V ogabno štorastih čeveljcih sva priracala do leve izstopne variante po Hanzovi, kjer naju je pričakal škripavček. Oddahnila sva si, saj cepinov in derez le nisva nosila povsem zaman. Nekaj časa sva sledila omenjeni smeri, na sam vrh pa sva krenila kar po najbližji in najbolj direktni grapici.

Danes šele čutim, kako dobro sem pravzaprav izkoristil vikend. Se vidimo =D
Odgovori