Poletni obračun

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
tagajstna
Prispevkov: 184
Pridružen: 15 Mar 2005, 13:45
Ime in priimek: Neda Podergajs

Kvantitete vzponov letos sicer ni bilo, kvaliteta pa vsekakor :D

Z Gregorjem sva bila dvakrat v Koglu. Poleg izvrstne stence je na vršnih travah elegantno vzletišče. Enkrat sva lezla Kamniško, naslednjič pa zajedo Šolar - Zajc z izstopom po Zupanu.
Slika

Filmček: https://vimeo.com/230992936

Večina vikendov je bila seveda namenjenih vzponom z nadebudnežem. Granitne plate okrog Ailefroide-a so mu prav sedle.
Slika

Avgusta se nama je uspelo ujeti z Meri. Ampak že drugič v steni Ojstrice me je fino namočilo. Tokrat ravno pred ključnim raztežajem Delfinovih Sanj. Sva že pripravili spust za abzajl, pa dve večni optimistki na kupu nikakor nisva mogli dol. Saj majo tele mokre plate še vedno nekaj trenja, zihr se da… Na ključnem gibu sva se obe odpeljali iz blatne poklinice, do Zmaja zgoraj pa se je skala že posušila, tako da je šel brez težav izpod prstov. Mogoče drugič še Sanje v celoti - tudi v zgornjem delu je skala zgledala super kvalitete.
Slika

Zadnji vikend pred koncem počitnic sva z Gregorjem ugotovila, da takšne prilike za kaj daljšega zagotovo ne bo več in sva si šla ogledat Koritniški Mali Mangart. Cozzolino je menda precej lepši od Meča in skala je vsekakor pozitivno presenetila. Še zmeraj ljubim takšna popotovanja čez steno..
Slika

Filmček: https://vimeo.com/231450723
Never ever give up!!
Odgovori