Avrikelj, Mrzla gora

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
apoje
Prispevkov: 7
Pridružen: 28 Nov 2017, 13:09
Ime in priimek: Andraž Poje

No pa ima tudi Mesar prvo alpinistično smer 8)

V sklopu nadaljevaljne šole smo se v petek dobili na Okrešlju. Šlosar je reku, da se čuti plezat kaj težjega. Jaz pa sem želel plezati naprej ne pa skoz biti čebulca za njim... Tako, da se je vzpostavila turno smučarska naveza Damjan Kresal in Moja malenkost ter Višji nadzorni kontrolor Aleksander Krajnc (v nadaljevanju "Herr Komandant").

V soboto smo po zgodnjem zajtrku (ko so jajca še bila v koči) odrinili pod steno. Prvi raztežaj sem plezal naprej in že pri prvem klinu mi je začela malo (do zmerno dosti) delati prpa... Bil je potreben en gib v levo za katerega sem bil srednje ziher, da ga bom speljal. Ratalo je in sledil je krik "come on!". Nato je sledila lepa plezarija, vtikanje frendov in zabijanje klinov ;)
Štant sem falil in potegnil še skoraj polovico drugega cuga, kjer je bilo treba štantat na hobotnico ;)

Preostanek drugega raztežaja je splezal Damjan do vhoda v prečko. Pred prečko je super štant, kjer smo spet z Damjanom zamenjala vodstvo. Priznati moram, da sem kar nekaj časa pred začetkom tuhtal ali naj prepustim to veličastno breme Herr Komandantu. Hvala bogu sem se odločil za sebično dejanje in splezal naprej. Prečka je super nabita in res sem v tem cugu užival. Blo je res dbest.

Na štantu je sledila menjava in Damjan je odšel v zajedo. Med plezanjem je iz štrika ratala cela čičemaka in Herr Komandant je komaj lahko uredil celo zmedo, da sem jaz lahko mirno varoval in podajal vrv...

Ta zajeda je bila pravo hribovsko plezanje na noge a malo je manjkalo, da bi poslal malo kamenja na Komandanta. Sreči je vse ostalo na svojem mestu in sledil je abzajl proti neomejeni količini piva in veselja.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Koča kjer se je pilo kot, da bi bil sodni dan :evil:

Slika
GRS je res na pornič mestu :)

Slika
Drone crash :?

Slika

Več pa naslednjič!

FUKAAAAAAAAT!

p.s. Rosa komi čakam, da dobim klin 8)
Odgovori