Široka Peč - Steber - Spominska smer Frančka Kneza

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
un
Prispevkov: 167
Pridružen: 03 Jan 2011, 23:00
Ime in priimek: griljo

Tako lepa smer si zasluži svojo objavo. Čestitke Silvotu in Luki za vizijo in vzpon. Ko sem prvič videl linijo si nisem mislil, da taka stvar še ni splezana.
Slika

Smer je ena najlepših, kar sem jih plezal v naših gorah v tej težavnostnem in dolžinskem razredu. Primerjal bi jo lahko s Frančkovo Svečo v Travniku. Na mestih je skala izjemna, večinoma zelo dobra. Previden moraš biti le v dveh raztežajih. V prvem raztežaju Dibonovega raza za oceno IV in pri umiku z raza v osrednjem delu, ko plezaš nekaj okoli V-VI, tam je skala zelo vibrirajoče narave.
Slika
Večinoma pa je skala navdušujoča.

O oceni VII v najtežjem raztežaju pa ne bom preveč pisal. Kdor misli, da je zmožen preplezati tako dolžino in oceno naj gre pogledat in si ustvari svoje mnenje.
Slika

Meni se zdi ime smeri zelo primerno legendi slovenskega plezanja in bi z lahkoto morala postati moderna klasika Julijskih Alp.
Slika

Ponavljalcem naj namignem, da je na sredi še en problem, ki ga midva nisva šla pogledat. Meni se prehod čez previs ni zdel lep. Ampak prehod v desno, ki sta ga zlezla tudi prej omenjena asa je najgrši del smeri, če si sploh upam uporabiti tak pridevnik.
Slika

Slika
Mega skala!!

Slika
Kapato?

Slika
Midva sva sestopila nazaj za Ak, saj sva ful ekofrajerja :shock: :D

Srečno!
Hey Joe
Prispevkov: 442
Pridružen: 04 Nov 2011, 11:13
Ime in priimek: Janez Marinčič

Prima, Uroš!
Kateta ekofrajerka pa je bila na drugem koncu štrika?
un
Prispevkov: 167
Pridružen: 03 Jan 2011, 23:00
Ime in priimek: griljo

Blažka😉😆
Aško
Prispevkov: 3
Pridružen: 01 Dec 2017, 11:35

Nice !
Odgovori