Stran 1 od 1

Prvenstvena smer Zajčica

Objavljeno: 12 Sep 2020, 00:33
Napisal/-a SegelG
V četrtek 10.09.2020 sva s Primožem Kunaverjem splezala potencialno prvenstveno linijo v steni Prisojnika desno od okna. Smer je z desne strani najbližja oknu. Nikjer nisva našla drugih opisov in sledi prejšnjih vzponov po opisani liniji.
Odkar sva s Primožem Kunaverjem po vzponu v NŠGju sedela pred Rjavčevo kočo, srkala kavo z mlekom in opazovala steno Prisojnika, ko je padla zamisel o novi smeri je minilo točno toliko časa kolikor potrebujem, da izgubim točno dva para plezalk. Romantično resen navdih, ki ga je stena zahtevala v soju spomladanskega sonca, ko sem čez prelaz Vršič peljal eno izmed "zajčic" je steni dal še večji pomen. Po dolgotrajnem usklajevanju urnikov sva s Primožem našla časovni kompromis s katerim pa se vremenska napoved ni popolnoma strinjala. Vseeno sva se zjutraj tresočih kolen, a trd(n)ih glav po zavarovani Kopiščarjevi poti proti Prisojnikovemu oknu kjer sva kot prava matičarja prehitela VEČ skupin dobro (ne)treniranih gorskih svedrov odpravila proti steni. Ob spremljavi glasnega zvočnika, ki naju je spodbudil s toni zmage (Rocky) sva se približala domnevnemu vstopu v smer. Od tam sva si od bližje ogledala možne prehode, izmenjala mnenja ter si v spomin vtisnila podobo stene. Zatem sva iz poti po naloženi polici krenila do vstopa. Pametno sva izbirala najlažje prehode, ki niso presegali ocene IV+, plezanje pa rahlo popestri kvaliteta skale, ki je sorazmerna kvaliteti plastike v kitajski trgovini. Kljub slabši vremenski napovedi v drugi polovici dneva sva razen občasnih meglic na greben izplezala v lepem vremenu in se hudo žejna po grebenski poti spustila do Tičarjevega doma, kjer kokakole zero niso stregli zaradi česar sva bila prisiljena piti pivo.

OPIS SMERI
Smer: Zajčica.
250m, III, IV+
Plezala Primož Kunaver, Gregor Šegel, 10.9.2020

Pogled od daleč:
Slika

Pogled od spodaj:
Slika

Opis:
 Po dolgi polici proti desni na vrh glave (do tu enako kot smer Zahodni greben), na vrhu glave nato raztežaj levo gor, nato naravnost in malo proti desni v zajedo, po zajedi do klina. Tam nato ostro desno in nato po razu navzgor, ko se raz zapre, desno okrog in nato po zajedi navzgor.  Nato malo proti levi in navzgor dva raztežaja do grebena kjer se smer združi s smerjo Zahodni greben.

Skica:
Slika 
 

Re: Prvenstvena smer Zajčica

Objavljeno: 16 Sep 2020, 10:03
Napisal/-a Hey Joe
Pozdrav obema, ki znata v hribih kaj splezati, o tem poročati in risati.
Na to temo pa še en štos iz Chama: Dostop je doooolg kot pod Freneyske stebre v Mt. Blancu,
toda Chandelle - Sveča v Prisojniku je matičarska!

(simpatizer ferajna)