Jugov steber v Triglavu

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
Rado Uroslav
Prispevkov: 21
Pridružen: 30 Jun 2020, 12:56
Ime in priimek: Uroš Radosavljević

Z A-banano sva ta teden izkoristila praktično edini dan, ki je bil približno sončen in si izdelala sledeč plan: lezla bi v Triglavu. Opcija 1: Kratka nemška, Opcija 2: Jugov steber

Zjutraj, ne prezgodaj (ker je padalo celo noč) sva se znašla v Vratih in videla osončen Jugov steber ter mokro in temno vse od Sfinge levo. Odločitev je padla. Tokrat namesto slikic pade slikovit video:

https://www.youtube.com/watch?v=hYaLlhlvNKM

Smer nama je tekla gladko, časa nisva izgubljala saj sva ga hotela prišparati za zgornji del od vrha smeri do Bambergove poti. Vse je bilo super dokler se niso na višini nekje okoli 1/2 sfinginega stebra začeli delati oblaki. [ČAS ZA DRAMO] Začelo je tudi rahlo pršiti. Za dež se nisva menila preveč. Smer je bila za nama. Megla pa nama je povzročala preglavice. Ko Zlatorogove steze gredo čez 2. grapo je bila vidljivost že slaba. Nisva opazila možica in zavila navzgor - velika napaka. Po nekaj "meljiščnatega graparjenja" sva se znašla na drugi strani strmega dela grebena. Neka intuicija, da bi zagledala kakšno markacijo Bamberga je bila strel v prazno. Zavijeva nazaj v grapo in se spustiva nazaj do stezice. Vmes je k sreči bilo tudi nekaj signala in situacijo je rešil Vid, ki triglavske stezice dobro pozna (Hvala Vid!). Takoj za vogalom velikega raza je stal možic. Še nekih 100 m naprej se je megla še bolj zgostila. Vidljivost okoli 20 m. Spet greva predaleč, ustavi naju prepadna zahodna stena. Greva nazaj. Na blef obrneva nekam v lahek svet nad nama, ki se je hitro po nekaj lahkega plezanja spet položil in glej ga zlomka znajdem se na grebenu, zagledam markacijo in zatulim od veselja. Tudi megla se na trentarski strani skoraj popolnoma razkadi. Zgleda da je veter pihal dovolj hitro, da je vlaga kondenzirala šele na drugi strani grebena. Nekaj pojeva in sva čez dobro uro nazaj v civilizaciji vesela srečnega konca.
2 crimp or not 2 crimp? Jam!
Odgovori