(Še eno) indijansko poletje pod Srcem

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
anabanana
Prispevkov: 16
Pridružen: 14 Jul 2020, 21:26
Ime in priimek: Ana Baumgartner

Približno dve leti nazaj smo s takratno nadaljevalno alpinistično šolo izvedli vikend tabor na bivaku pod Srcem in odšli domov navdušeni nad ambientom in plezanjem. Letos smo to idejo reciklirali, udeleženci so se deloma zamenjali, plezanje in ambient pa sta še vedno enako navdušujoča.

Najbolj zagnani so se v stene podali že v petek; vodja tabora Pinti in uvoženi soplezalec Klemen Gerbec (AO Kranj) sta plezala Poldačevo smer v Frdamanih policah. Smer je baje dobra, kvaliteta skale nad pričakovanji, neugodno je bilo zgolj jutranje nohtanje.

Slika
Pinti v smeri 1

Slika
Sestop ju je vodil preko zelene glave Špika z running start bolder problemom, Klemen študira beto :D Na srečo so tu vsaj ravna tla.

Zvečer smo v že speči bivak prišli še Petra Ana, Gal in jaz, upajoči, da sta fanta nastavila budilki na čim kasneje. Želja se je uresničila, vstali smo ob zelo ne-alpinistični uri in se razveselili visoke oblačnosti na nebu. Tokratni cilj je bila namreč južna stena Rušice, kjer nas je ob nejesenskih temperaturah sonce kurilo na prejšnjem taboru. Fantje so uspešno splezali čez Črni steber, punci pa sva neslavno obračali v Direktni. Smo pa vsi varno prišli dol, kar tudi ni zanemarljiva ali samoumevna informacija.

Slika
Pinti v smeri 2

Slika
Ponosni na svoj ogenj :D

Klemen nas je v soboto zapustil, smo pa dobili nova obiskovalca, Nedo in Primoža, ki sta z nami plezala v nedeljo. Primož in Petra Ana sta poskusila v Kuštrasti, a sta malo pred vrhom obrnila. Neda in Gal sta splezala Lijak, Neda je baje našla nove placemente za varovanje v strah vzbujajočem detajlnem raztežaju in skrajšala runoute iz 15 na 7 metrov :D S Pintijem pa sva plezala nekdaj najtežjo smer v Rušici, Frančkovo Mimo strehe. Huda linija, katere težavnost pojača v drugem delu smeri. V smeri je kar nekaj klinov, v zadnjem delu pa sva našla celo nekaj navrtanih štantov in svedre levo od najine smeri. Nisva si prišla na jasno, katera smer naj bi to bila, se pa priporočava za informacije :)

Slika
To je ta lep ambient

Slika
Pinti v smeri 3

Slika
Ali je to Pakla?? 

Hvala vsem za družbo in Pintiju za idejo :) do naslednjič!
 
 
Odgovori