Še tretjič v isti klanec za plan A

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Tyke

Zadnji junijski vikend se je bližal, vremenska napoved je bila obetavna. Kaj češ drugega kot se pa zmenit za plezat.

Par SMS kasneje, sva z Niko zmenjena za Novo centralno v Veliki babi. Vmes prileti še Francijev sporočilo na FB: "Sobota bo lepa, greva splezat tole 500 metrco? Greva dan prej, spiva v bivaku. "

Razmišljam a se raje odpovem klancu do koče Corsi ali platam v Novi centralni. Nič kaj enostavna odločitev, ker ne klancev, ne plat ne maram kaj preveč. :D Še par sporočil kasneje iz dvojne naveze rata trojna, cilj pa koča Corsi in naslednji dan Donda-Rossi-Steffe (IV, 560 m). :) v spomin se mi prikrade klanec, kot kaže še tretjič v roku 14 dni. :D Malo sem upal da tokrat pa le pičimo z avtom gor. "Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan" je bilo rečeno par desetletij nazaj, še hitreje so se razblinile moje sanje o vožnji z avtom v klanec, ker Franci: "ja Nika ga še ni prehodila, ne more še z avtom gor."   :roll:  Med mešanico debat, smeha in mojega godrnjanja, pridemo do Corsija.

Slika
"Domači" klanec. :D

Med večerjo gledamo steno, super in vabljivo izgleda. Predvsem pa ne izgleda mokro, pa še v oblakih ni. Mogoče je bilo pa vredno lezt še tretjič v isti klanec... Bomo videli jutri.

V bivaku smo imeli družbo še dveh iz Italije, onadva naj bi startala na Jof Fuart še pred nami, dejansko smo pa mi vstali skupaj z njima in prej odšli pod steno. :D Domenimo se, da vsak od nas spleza po 3 cuge predno se zamenjamo. 

Slika

Franci začne prvi, kmalu se sliši, da ni lih pocen ocena. Izdela štant midva z Niko prideva kmalu do njega, premečemo štrik, Franci nadaljuje. Odpleza svoje tri cuge, na štantu se zamenjamo...
Slika
Pred kaminom...

Slika
....smo bili še nasmejani. :D

Mene čakajo trije polni cugi kamina. Moje misli v glavi "OK bom že, sej tok slab pa tut ne plezam, da ne bo kamin z oceno IV šel", tudi spodbuda preostanka naveze: "ziher je nabit, maš to!" mi je vlila pogum, da zagrizem v kamin. Štartam, po nekaj metrih plezanja uspem zabit specialčka v poko, malo naprej najdem skalno uho, nekje na poti do štanta uspem namestit še frenda ali 2. Štanta ni bilo nikjer, štrika je pa tudi zmanjkovalo. Izdelam štant na dva klina, vmes se en jeseničan odloči da mu je v poki pretesno, poskrbi za moj še višji pulz, ko odnese kar lep kos skale, ki je držala klin. Popravim štant, Franci in Nika prideta do mene, pičim dalje v kamin. Najdem štant, še zadnji kamin in zamenjam z Niko. Nika spleza še svoj del smeri, midva slediva. Na vrhu itak uživanje v razgledu, kulinarično razvajanje je bilo pa v obliki Haribo medvedkov.

Slika
Izhod iz kamina (interpretacijo asociacij izgleda prepuščam drugim) :D
Slika
Še zadnji cugi do vrha.

Za razliko od zadnjič abzajla tu ni, smo sestopali po ferati. Zoprna reč, še bolj kot prečke. :D
Slika
Poišči sestop.

Za morebitne ponavljalce: Blaznega razkošja v smislu opremljenosti smeri ni. V celi smeri smo našli en ali 2 klina ter 1 štant. :D Za nami je ostal še en štant, so klini tako lepo zagrabili, da smo jih pustili zanamcem. :D Nameščanje vmesnega varovanja ni vedno optimalno, še manj pa se da to delat na 5 m. Runouts znajo biti zelo dolgi.

Mogoče grem še četrtič v isti klanec, je ena smer ostala še nepreplezana. :D Samo bo počakala vsaj do jeseni, če ne še dlje. :D

Odgovori