Zavarovanje strokovnih kadrov PZS

Uporabne novice in obvestila zanj in zanjo.
Odgovori
smodlak
Prispevkov: 32
Pridružen: 28 Feb 2010, 13:49
Ime in priimek: brezovica boris bokavšek

Spoštovani,

pišem vam v zvezi z razpravo, ki je potekala na zboru načelnikov KA in zavarovanja odgovornosti alpinistov. Do sedaj je PZS zavarovala samo Alpinistične inštruktorje s potrjeno licenco. Z letošnjim letom pa smo dosegli, da so na seznam bili vključeni tudi vsi alpinisti, ki imajo potrjeno registracijo za leto 2018. Se pravi, vsi tisti, ki so alpinisti (ne tečajniki in pripravniki) in so v letu 2018 registrirani (po seznamu, ki ste ga oddali ob registraciji in so na njem navedeni vsi podatki, ki smo jih prosili).Zavedamo se, da veliko alpinistov pomaga pri alpinističnih šolah kot pomočniki AI.

Vsekakor pa še vedno velja, da so strokovni kader za vzgojo v alpinističnih šolah Alpinistični inštruktorji, alpinisti pa so lahko njihovi pomočniki.Prosim, da o tem obvestite svoje člane. Ker je kar nekaj vprašanj tudi glede zavarovanja, naj vas spomnim, da ste vsa navodila prejeli v začetku leta in so ta tudi ves čas na spletni strani KA PZS. Tudi glede tega informirajte vaše člane: https://ka.pzs.si/vsebina.php?pid=9In še pojasnilo glede Zavarovanja strokovnih kadrov:

ZAVAROVANJE STROKOVNIH KADROV PZSStrokovni kadri PZS so zavarovani za primer strokovnih napak, ki jih storijo pri opravljanju dejavnosti in posledica katerih je osebna in/ali premoženjska škoda.Zavarovanje odgovornosti strokovnih kadrov PZS

100.000,00

Območje kritja

svetZavarovalna vsota znaša 100.000,00 € po škodnem dogodku za posameznika in 1.000.000 € v agregatu, kar pomeni vsi zahtevki v enem letu za vse zavarovance.

Vsi registrirani strokovni kadri PZS bodo vključeni v zavarovanje samo v primeru potrjene licence za tekoče leto. Kandidati, ki pridobijo licenco med tekočim letom, so prav tako vključeni v kritje.

Zavarovanje odgovornosti strokovni kadrov vključuje: vodnike PZS in inštruktorje planinske vzgoje, alpiniste in alpinistične inštruktorje, inštruktorje, trenerje in vaditelje športnega plezanja, mentorje planinskih skupin, markaciste in markaciste inštruktorje ter turnokolesarske vodnike.
žeja me ja napadla, jaz sem se samo branil....
Odgovori