Zimski vzponi 2 - plezalni vodnik

Uporabne novice in obvestila zanj in zanjo.
Odgovori
VidVilhar
Prispevkov: 77
Pridružen: 30 Jun 2015, 14:29
Ime in priimek: Vid Vilhar

Lep pozdrav vsej matičarski raji!

Kreso in Skokson sporočata:

Dvanajst let je minilo od izdaje vodnika LEDNI VZPONI (SIDARTA, 2007), vse zaloge so že zdavnaj pošle, voda pa pozimi še vedno rada spreminja svoje agregatno stanje iz tekočega v kristalno. V pripravi je nova knjiga, večja boljša, barvna, zato vas ob tej priliki naprošam, da nam s kakšno podrobnostjo, novico, popravkom ipd. priskočite na pomoč.

Skratka, tole je poziv vsem slovenskim lednim plezalkam in plezalcem, ki imate kakršnokoli pripombo na zapisane besede starega vodnika, tudi tistim, ki se vam v digitalnem arhivu valja kakšna posrečena fotografija katere od slovenskih lednih smeri, ki ste jo preplezali ali pa zgolj opazovali od daleč in tistim, ki bi nam bili pripravljeni zaupati podatke, opise ali dejstva o novih smereh, ki ste jih od leta 2007 pa do danes potegnili v naših gorah. Skratka, prepričan sem, da kot zavestni ledolomilci, snego-gazi, po-skali-praskarji in kombinatorci tudi sami veste kaj vse bi nam še utegnilo priti prav. Če bo šlo tako kot mora, boste v začetku naslednje sezone v rokah že lahko držali sveže Zimske vzpone.

Podatke zbiramo na: zimski.vzponi@gmail.com

Na tem e-naslovu bom tudi osebno dosegljiv za debate, polemike in druge stvari o slovenski zimski plezariji, ki so, nekatere na prvi pogled včasih postranske, a se koncu nekatere izkažejo za pomembne in bi lahko njih dejstva potem vključili v novo knjigo. »Za domovino, s cepinom – naprej!«

Gregor Kresal, december 2019


Slika

Superslap Kosobrin v Planici


Slika

Zimske radosti Loške stene

foto: Kresal
Pes ki laja je premalo kuhan.
Odgovori