No, pa dejmo...še enkrat z uvodom
Minuli vikend je torej hkrati z matičarskim taborom na Korošici na drugi strani kucla potekal tudi tečaj KA na Kamniškem sedlu. Štirih dni plezanja, švicanja in (re)hidriranja z zelenim ali rdečim smo se udeležili štirje Matičarji; Laura, Neja, Primož in moja malenkost. Predvsem pa smo se veliko naučili oz. ponovili tudi v praksi; iskanje vstopa, branje skic, izdelava sidrišč, vmesno varovanje s klini, frendi in jebicami, abzajlanje na poškodovan štrik,...
Sam sem bil v navezi z
Lužnikom (AO Idrija) in Simono s kranjskega AO-ja. Nič nimam za dodat, itak smo bli super klapa
V četrtek smo za ogrevanje najprej napadli
Zajedo (V-/IV, 140 m) v Brani. Jap, mi smo bli uni pred Manco in Juretom

V spodnjem delu smo šli sicer po levi varianti, a vseeno uživali v raznovrstnem plezanju zajed, kaminov in previsov.

Zgoraj smo se priključili originalni smeri, napadli luštne plate pod strehami (mimogrede za sabo pozabili še en komplet...hvala, Manca

) in izplezali čez manjši previs na vršni stolp(ič) pod Šijo. Priporočam
Ker se nam je luštalo sonca, smo popoldan Brano zamenjali s Planjavo in se podali v
Svetelovo (III/III, 170 m).

Prvi raztežaj nas je pozdravil s kompaktno skalo,

nadaljevali smo po precej bednem skrotju,

zato smo zgoraj spet zavili malo po svoje v levo in našli tole fajn zajedo.

Sestopili (abzajlali) smo čez Brinškov kamin. Po glavi nam je šlo samo še pivo, ampak ne, dejmo jih mal zaj***...pri vlečenju štrika se nam je namreč en pramen zataknu v lusko

No ja, konec dober, vse dobro
Petek je bil dan za plezalno-kondicijsko turo. Namenili smo se na Okrešelj pogledat marjetice (btw, biologinje na vajah

), zraven pa še preplezat
Vzhodno smer (IV/III, 350 m) v Mali Rinki.

Zjutraj pogled proti Turski gori sicer ni obetal nič lepega, ampak smo pod Turski žlebom imeli nad sabo samo še sonce in...zašvicali, ful.

Vstop v smer je od prvih klinov, od koder prečiš v desno in nadaljuješ po žlebu.

Gužva! Naprej smo spustili še navezo iz Litije, kar smo obžalovali vse do vrha...kaj vse je počela tale punca

No ja, nismo se dali in se kljub vsemu predajali radosti in veselju, za kar so poskrbeli razgibani raztežaji.
V soboto sva si s Simono zaželela
Kratkohlače (V-/IV, 310 m). Definitivno je izpolnila svoj sloves lepe in razgibane smeri.

No ja, nekateri so se požvižgali na kratke hlače

Oknu se seveda nismo smeli izogniti

Simono je začelo kisat že zjutraj na dostopu, dokončno pa jo je zakisalo po preplezani smeri. Z Lužnikom sva zato sama skočila še v eno klasiko ->
X (IV/III-IV, 220 m) v Planjavi. Plezala sva cug-cug, tako da sem v plezanju še bolj užival. Predvsem pa sem premagal strah pred jebicami...tole je res ena top šit možnost varovanja
Nedelja se je začela zelo lagano. No, za ene bolj za druge manj

Zakaj? Zato?

Zalogam energije primerno smo zato zaplezali v
Zgornji steber (IV/III, 160 m) Brane.

Tokrat se je v prvem cugu s plezanjem naprej spopadla še Simona,

v nadaljevanju pa rajši pobirala opremo in pozirala

To je to...oz. to smo mi, pozerji

Fajn je blo, zdej pa s pridobljenim znanjem in elanom naprej v nove zmage!