Lu?ev graben in slapovi v Drtu

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
Rado
Prispevkov: 191
Pridružen: 10 Feb 2005, 07:24
Ime in priimek: Rado

V soboto sva se z Robertom potikala po bohinjskem trikotniku. Najprej sva nameravala splezati Lusev graben, pa sva ugotovila, da je sonce ze prevec razjedlo prvi raztezaj.

Ker je bil avto ze obut v dereze sva nadaljevala po cesti proti planini Blato. Parkirala sva na koncu sankaske proge in bila po dobre pol ure hoje pod slapovi v Drtu. Najprej sva se zapodila v Vodico (oz. Srednji slap v Drtu). Led je bil silno trd in steklen, tako da sva napravila za srednje veliko jedilnico kroznikov.

Drugi R je bil malo bolj moker, je bilo pa zato ledu bistveno manj. Proti vrhu raztezaja ga je celo zmanjkalo, tako da sem zadnjih par metrov moral zaviti levo v gozd. Naklonina je bila sicer enaka, le plezalni medij je bil drug. sledila je precnica po pozlejenem mahu v desno in izstop, ponovno po suhem ledu. Zaradi slabih razmer sva porabila za vzpon vsaj 3x vec casa, kot bi ga v "normalnih" razmerah.

Sestopila sva po cesti in potem zlezla se Desni slap v Drtu. Narejen je tudi Levi in grapa levo od levega, a je zal zmanjkalo casa.

Slikovni material je tukaj.

LP
Rado
Odgovori