Končno!
Dolgo sem že moledoval, da se znajdem v Široki peči, pa sva šla v sobot zvečer na bivak z dekličem. Ji zakurm ogn, nazdravva, greva ležat in glih ko... navalijo polhi, bilo jih je cela družina, mogoče kar dve, ziher vsaj pet mrcin, lezl povsod, razturaval. Torej na 15minut sem ves paničen igral čvrstega lovca pred mojo nabiralko, S teleskopsko palico v rokah in nabrEklimi rdečimi očmi kričal bejž, bejž, al pa te s palco. Niso me jebal pet posto.
Pa grem ven v skladovnico drv in nasekam par kajl, jih zabijem v prehode na zgornje ležišče, potem pa ležem in prisluhnem orgijam spodaj. Do 3.45 so resnično lomastl, potem pa nažrti legl v izolacijo bivaka in med deke, lonce in kar je še tega na sicer pravljičnem bivaku. Spala nisva kaj več kot parkrat po 15minut.
Ob 8h vstopiva v Škorijona, pleza resna, skala še kar dobra, zlasti kjer je težji svet, nekaj je pravih podrtij, klinov je spodaj kar nekaj, sredina je bolj prazna. Smer je drzna, izpostavljena (nekje na sredini sem iz roke spustu kamen, 9sekund do odboja na tleh) in je pustila vtis v 9h urah borbe mene kot capocordata z vranovim perjem za šlemom in moje kot prave squau. Sestop do ruzaka 1h, do bivaka še dobre pol. Danes sem kot bi šel valar čez mene.
Slike pridejo nekega dne, ko bom mel projekcijo na ferjanu... Takrat pokažem tudi poizkus prostega vzpona Obraza Sfinge, z Davidm Debeljakom sva dostopila po Jugovem stebru. Za dostop-800m sva rabla slabe 4h, za Sfingo-150m, kjer sva bila v 2.poizkusu za en gib preveč pobrana pa 11h!! Adijo pamet, huda smer, odlična prosta plezarija, cug nad streho pa me je konkretno spomnil, kaj je podrtija. Ne vem če zberem pogum še 1x letos.
Škorpijon Široka peč, s Češpli
-
Kralj Matjaz
- Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca
Zadnjič spremenil Kralj Matjaz, dne 09 Jul 2012, 18:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Boli me kita, strokovno se reče tendinitis.