razmera je (tudi letos v vašem mestu!)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Kralj Matjaz
Prispevkov: 202
Pridružen: 06 Apr 2005, 09:51
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

Drage turašice in turiji, združeni matičarski smučarji!

Samorefleksija na matičarski vikend paket v KG z okolico:
- po vesoljskem tednu, ko smo dobili GD za plezalni center in ko sem si ogledal dokumentarc od Boba Marleya, sem bil pripravljen za nove izzive in samoočiščenje, sicer še vedno bljuvajoč temno zelence, del samoočiščenja...

- v četrtek zvečer me je Čouka prisilil, da svoje dilce zamenjam za njegove plohe, vse se izzide, 180cm dolge in 11cm pod pancarjem široki plohi se ženijo s pancerji... da je spirit pravi pa še malo zadimljene, freeriderske duhovne vzgoje, v KG se ob polnoči pripeljem nared za jutrišnji dan,

- v petek torej v mega zasedbi (Janez M. Ana R., Ana Š., Marinka, Manca, Luka, Češpli, z uro zamude prišponata še zakonca Malenšek), pohodimo že dobro utrjeno špuro do pod Kriške stene in zapeljemo v orgijo. Občutka s plohi na nogah ne morem opisat in počasi mi postaja jasno zakaj so me ljudje tako zavidljivo gledali, ko sem zadihan plohe gnal v breg... ampak več kot vredno, četudi bi imeli še enkrat več kil. Skratka, sledi čajčk z rumom v bajti, oz dva...

Moje turašice
Slika

SoTuraš, Legenda, Joe
Slika

Še Turašic
Slika

Še malo afterpartyski nasmešek tik pred razdevičenjem.
Slika
Ortoparty... before and after

Pa spet party...
Slika

popoldne prespim in večer je dober, Kreso zmaga s predavanjem, sledi posladek/film od letošnje PZS himal odprave, ki ga pokaže član, naš načelnik, res fajn film, bo treba v ta Nepal!

Debata o matičarski wanna be odpravi pa žalostno spominja na politično dogajanje v državi, skratka, ni bila vredna Matice! Apriori rečtr ne, je nekonstruktivno. Men je sicer vseeno, ker nimam časa, ne za organizacijo ne za udeležbo, še vsaj dve leti ne. Da le ne boste vsi doma ostal in se za šankom kregal.

- v soboto pa smo peljali mačkice in mačke na sprehod v Karavanke, Hruški vrh je zakon! Hvala akademcu in lokalki Manci za idejo in info. Res lepa tura, že skozi gozd je bilo pravljično gor predihavat, nato enkrat na vrhu, ko zapeljemo dol, pa itak čist huda izkušnja. Sicer priznam da malo neumno, sem zavil preveč na zahod, kjer ni dreves in naklon optimalen za plaz, ampak počasi sva z Alenko prečila, držala razdaljo in vse OK. Sledili so Igor-e, Ivy, Ana R., sestri in Lukčeva, ti so bili še bolj pre-drzni in so se peljali zelo skupaj, in zelo direkt čez precej izpostavljen žleb. Kar oddahnil sem si, ko sem jih videl na koncu prečke, vse gibajoče se pike na še vedno trdni strmini. Kdor ni imel popolne lavinske opreme naj se krepko zamisli! Smuča je bila tudi tukaj čista pornjaža, zlasti med idiličnimi tu in tam drevesu malo nižje, vse do planine res hudo, tko nadzemeljsko. Plezanje v bistvu ne doseže tek občutkov, vsaj v slovenskih gorah ne. Kaj šele če znaš dobro pelat in si drzneš zapeljati čez kako hudo steno, vsa čast alpinističnim smučarjem.

Planisnka terapija
Slika

Skupinska terapija
Slika

Slika

Pogled navzdol ne definira natančno kje je najbolj varna linija
Slika

- KG matičarski vikend smo zaokrožili v nedeljo, ko smo po predhodnih pripravah na družinski obisk, to spremenili v smuko z Nejcem po progi Kekec, sam da je sedežnica je zdej nov pojem za mladiča, medtem pa sta punci vozili na traku, no ja, mami je bila poslana na pivo, ker da hči ne potrebuje pomoči. Kako poznano, me to zmoremo same;)

Pa tko ponosen sem bil na svoje nove dilce, Shuksan, jih kdo kupi?
Slika


Zunaj spet sneži;)), do srede bo spet 30cm novga, ihaaa
Boli me kita, strokovno se reče tendinitis.
Kralj Matjaz
Prispevkov: 202
Pridružen: 06 Apr 2005, 09:51
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

Sem dodal še slike, da bo vsem, ki niso bli z nami še mal bolj žal;)
Boli me kita, strokovno se reče tendinitis.
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Živjo Matjaž in vsi ostali,
ko je leta 1975 Nejc Zaplotnik kot prvi smučal z vrha Jalovca, je po nekaj dnevih "izbrani" družbi v eni naših koč razlagal kako se je počutil pri smučanju; je za tiste čase "šokiral" vse zbrane poslušalce, pa nebi o tem kaj jim je povedal (bo preveč ljudi razočaranih)Takrat so v veliki večini vsi alpinisti smučali, nekateri turno, kar precej pa tudi bolj strme zadeve, zato njegovo mnenje ni naletelo na "totalno štalo", danes ko velika večina alpinistov ne smuča (niti alpsko), je tvoje mnenje o smučanju s hribov precej bolj "šokantno", upam da bo končno več folka skapiralo....prečenje Zeleniških špic (poleti), je alpinistični vzpon....spust z dilcami po Kramarci je pa smučanje.....o kakem alpinizmu pa ni govora!!!!
Džoni
zaspanka
Prispevkov: 170
Pridružen: 12 Okt 2007, 09:40
Ime in priimek: Manca, Jesenice

Evo, še skozi moje 'oči'...

... ljubke sopotnice (vsebine avta - sobotnega nakupa, ki odkriva našo matičarsko naravo - raje ne bom objavila):
Slika

Pretežni del ekipe, manjka hitra Alenčica:
Slika

Noro že gor grede, nismo samo mi vedeli tega :wink:
Slika

Dol grede nisem slikala, sem imela preveč dela z vriskanjem od sreče :D

Eden od hitov zime:
Slika

Hvala sobotni ekipi za špuro in hvala Gašperju (oziroma pešaku :evil: ), ker ni šel do vrha :P

Lahko rečem, da sem prismučala skoraj do domačih vrat :lol:
Slika

Srečno! :wink:
Na juriš! :P
Odgovori