Letošnjo sezono sem imel na Begunjščici že smučarijo, ki sem mislil, da je bo težko preseči...pa danes?
Neverjetno, kot je Jure N. zapisal na TKG-ju sem si dal "duška" v treh smučarskih smereh nad Zelenico.Zjutraj mrzlo, pa "totalna šajba", kasneje je seveda JZ-dnik naredil svoje in "zabelil" turo, a kar naj traja........
Po Centralni sem prvič prišel na najvišji vrh Begunjščice še v čisto ok vremenskih razmerah, zato tudi spust brez konkretnih inf. kaj se "dogaja" v Desnem Y brez težav, le z veliko mero previdnosti, ker dvajset cm pršiča (puhca) prav nič ne drži, spodaj pod njim pa je vse mogoče tudi kaj zelo trdega se je našlo...nato še enkrat v Centralno pa smučanje po njej do Šentanca, po špuri čim višje in gaženje Zahodne grape v Begunjski Vrtači.V njej spodaj tudi zelo trdo (razpihani) odseki, osrednji del zelo uredu (pršič), zgoraj pa ozek žleb, v njem pa vsa napihana(od danes) hinavska mehka kloža.Pod grapo pa smučarija po pršiču...za 10+ !!!
Pri avtu pa smeh Jureta in kolegov le še za piko na i neverjetne ture za tak cajt (konec marca)...toliko navdušenih glasov, vriskanja in hvale kot danes nad Ljubeljem še nisem nikoli slišal, res fenomenalno
https://picasaweb.google.com/1091719430 ... jskiVrtaci#