Paklenica

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
Spasiba

Bom vseeno odprl nov post, bo boljš zgledal :)

V pakli zakon tko kot vedno. Z Janom in Boštjanom smo v soboto plezal novo Pezzolatovo smer L'anno delle Lumache (a.k.a. smer Fekalija), mi je bilo kar žal da nisem zavil v sosednjo Akademsko. Da sta tečajnika spoznala prave čare pakleniške vertikale, smo zavili še v stup v smer Karabore, kjer se je priokus zelenjave popravil. V nedeljo nas je slaba vremenska napoved 8) odnesla v eno kratko (Pixi&Dixi) nad parkirišče. Ribe v dinkotu so bile tudi vredu.

Slika

Slika

Slika
Myspacebuttonisbroken
MatevzK
Ime in priimek: Kastrin
Kontakt:

:P

Enivej, nova linija, par zanimivih pit stopov, verispešl muzik in hop cup smo pristali v kampu. Z Urško in Matejem smo v soboto odpujsali bolj zgodaj, tako da sta bli pred nami na vstopu v Mosoraško "samo" dve navezi...kdo drug kot dva Mađara in neka Čeha/Nemca.

Prva dva cuga smo se še gužvali na štantih oz. delali svoje, potem pa rajši mal upočasnili, nadaljevali bolj z užitkom, se razgledovali naokrog, a vseeno pofajtali par mest :)
Slika

Slika

Na "marmor" v detajlu se je glava že preventivno naštelala, na curljanje in musavost pač ne :roll:
Slika

Kakšen globok vdih več, ampak smo tut tega hudiča uspešno prijel za rogove. Mnja, vsak malar ma res svoje oči, ampak men se ta cug sploh ni zdel tok zlizan...mogoče sem bil pa že prej samo (pre)več presran :P
Slika

V predzadnjem cugu še več mokrote...
Slika

...zato pa zasigana stenca na izstopu za prste obliznt
Slika

Slika

V nedeljo nam je zadišalo obratno sorazmerje; več dostopa, manj plezanja. Mokrim užitkom se pač nismo mogli odrečt, zato je bla Kamasutra edina logična izbira.

No, tem smo se predajali samo v prvem cugu
Slika

Naprej pa Pakla kot se zagre; luske, škraplje, poke in platke za vriskat
Slika

He, al pa za vsaj kakšen (psevdo)nasmeh ;)
Slika

Na vrhu pa kljub manjši utrujenosti tok večje zadovoljstvo
Slika
Hey Joe
Ime in priimek: Janez Marinčič

Bom na kratko pripisal.
Nekje med Danajo in Akademsko je modernejša smer Juha. V, V+, zame todi nekajkrat dovolj težka tehnika A1 . Smer je dolga preko 300m. Kaj sem na mikro luskici počel, ko sem nanjo obesil svojih sto, da sem sploh dosegel naslednji, frikovsko postavljeni klin v previsu...Kresalov ata bi na to temo lahko posnel dokumentarec o cirkusu na koščku apnenca...
Fletno skromna prva v navezi Laura je stvari v tisti Župi oddelala v tako velikem stilu, da na rit sedeš!
Naslednji dan sem se dobro znašel v hribovskem fajtingu krepko podcenjenega prvega cuga Celjskega stebra. Še en zadovoljni in nič žejni Matičar.
Matjaz
Ime in priimek: Matja? Mohori? iz Loke

He, he, Ja, un prvi cug v celjskem stebru je res zanimiv...:)
Odgovori