Zgrešeni Črni steber ali popotovanje po levem delu Rušice

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
kr_al
Prispevkov: 16
Pridružen: 01 Avg 2016, 09:58
Ime in priimek: Aleksander Krajnc

V nedeljo sva šla z Aljažem v Rušico splezati Frančkov Črni steber. Bil je topel dan, popolnoma nič ni nohtalo v prvih dveh cugih, sonček je posijal na štantu - nuoro! 8) Dokler nisva tretjega raztežaja (vsaj tako misliva midva) zgrešila; še kar neopazen je tale črni steber, če smem pripomniti.

In sva šla čez vrhunsko poko v plati do pokončnih plat, kjer se je tudi nahajal en sveder (ko sva gledala skico Črnega stebra, je bil tudi tam označen en sveder - mislila sva, da sva prav) in naprej čez na platasto rampo v levo ...

Slika

Nato sva šla čez kratko zajedico in po plati pod rahlo previsno počjo prečila desno in nato po tej poči levo (tudi ta je bila vrhunska!), do previsa, kjer sva našla sveder, vendar ne veva kam gre.

Že prehod čez previs je bil izjemno težak in nad tem je izgledala zelo težka plata brez možnosti varovanja, zato nisva nadaljevala v tej smeri, ampak sva še prečila bolj v levo, ker sva prispela do štanta, ki pripada smeri Čingul maki in to pod prvim raztežajem v tej smeri, ki je ocenjen z 8 (to sva ugovotila naknadno po slikah).

Slika

Nad tem previsom sva štantala in izstopila po lažjih raztežajih, ki naj bi pripadali Črnemu stebru.

Slika

Aljaž je še lepo narisal skico najinega popotovanja in predlagane ocene za raztežaje.

Slika

Če kdo ve, kje vse sva se nahajala, naj pove, bila bi vesela razsvetlitve. Predvsem naju zanima drugi svedrovc. :?
Odgovori