po kondicijo na Baumbach Spitz (3105m)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Najvišja točka ledenika Mölltal je Scharek, ki pa je brez derez sedaj težko dosegljiv, vrh na katerega se vzpne veliko "turistov" s smučišča in tudi drugih pa je nekaj metrov nižji Baumbach Spitz. Tja sva šla tudi midva s sinom Anžetom. Na dva tisoč metrov "potegne" podzemni vlak, cena je 28eur, pri povratku vrnejo pet eurov konzumacije .Potem pa je do vrha 1100m hoje po trasi smučišča ki zaradi pomanjkanja snega ne obratuje.Sneg je nekje do polovice narejen s topovi, višje pa je že dovolj tudi naravnega.Na vrh pristopiva čez ledenik, tam kasneje po nekaj deset cm novega tudi smučava (do stika s smučiščem).Nižje je nekajkrat treba sneti dilce, najdaljša kopnina je dolga dobrih sto metrov. Tura je zaradi dolžine in višine pravšnja za dvig kondicije, moti le precej visoka cena vlaka, se pa da zgoraj potem še večkrat odsmučati zaradi "odprtih" sedežnic.

https://photos.google.com/share/AF1QipM ... JYYWhDMEtn
Džoni
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Ko sem pred dnevi doma omenil kak je plan za prvi dan praznika, je bilo samo še "teženje" kdaj bodo dilce nabrušene in namazane...kdo ki rad smuča, bi se branil že v oktobru stopiti na dilce?
Snega je več kot lani na isti dan, zadnji dva dni je padlo nekaj frišnega (20cm), zato je bila smučarija zgoraj po ledeniku desno ob smučišču zelo uredu, snega je dovolj , spodnji del smučišča ne obratuje, se pa z nekaj metri peš prismuča do vstopa na podzemni vlak. Cena le za vlak je 21 eurov, zakaj je manj kot lani ne znam razložiti. Turnih smučarjev poleg nas štirih nisem videl!! Na blagajni takšne prijaznosti in ustrežljivosti prej nisem nikoli doživel.

https://photos.google.com/share/AF1QipM ... p3anA5VHZB
Džoni
Uporabniški avatar
merman
Prispevkov: 464
Pridružen: 10 Mar 2005, 10:08
Ime in priimek: matevž jerman

Ohoho Đoni is back :D

Dobrodošel!
pučas pa z´andahtjo!
Odgovori