Na Gmeineck-u izžet "kot cunja"

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Sobotni tečaj v sodelovanju s športno zvezo Ljubljana, ki ga je ljubljanska GRS izvedla na Zelenici je po koncu itak botrovala ideji, da sva z Igorjem "letela" še na Zgornji Plot, smučarija zelo dobra, zgoraj do Spodnjega Plota zvoženih skorajda trideset cm novega pršiča, višje nad kočo Vrtača sva zapeljala v mejo goste megle, kar je malo pokvarilo vtis celotne smučarije.

Nekaj - dnevne inf. od vsepovsod o razmerah v naših hribih (četrta stopnja nevarnosti plazov, ki je sicer zelo hitro "padla" na tretjo, veliko napihanega snega na trdo ( visoko-dež) podlago....), je botrovalo odločitvi, da gremo dobre razmere poiskati v Avstrijo. Brez nekih inf. smo zaradi slabega vremena čez Katschber-ski greben obtičali nad Spittalom.
Gmeineck je v tako zgodnji sezoni fizično zelo naporen, bilo je še precej mrzlo v zgornjih delih, tako, da sem na vrhu kljub suhemu, ostremu in mrzlemu vremenu moral "posedeti" in se spraviti v red....
Smučarija zgornjih 1000 višincev izredna, ponagajala je le difuzna svetloba, ki pa ob tako enakomernemu pobočju ne predstavlja velikih težav, spodaj nad "grabnom" je snega malo, tudi v Avstriji je očitno precej visoko deževalo, najbrž kar tja do 2000 metrov, zato je spodnja podlaga mestoma "razrita" še od prejšnjih smučanj in moti pri vijuganju- spodaj je pršiča nekaj cm. Zgoraj ga je čez dvajset.


https://photos.google.com/share/AF1QipP ... RHZjhZSUx3
Džoni
Odgovori