Bivak na Kaninu

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
Izi
Prispevkov: 427
Pridružen: 25 Mar 2005, 10:20
Ime in priimek: Brezovica

Z Matijo sva v nedeljo ujela gondolo iz Bovca na Kanin, da nama ni bilo potrebno pešačiti iz doline. Pridobljeni čas 8) sva izkoristila za smučanje po progi Skripi I in II ter do C postaje po nesteptani progi. Najbrž bi se dalo odsmučati tudi do B postaje po cesti.
Po kosilu sva šla na Sedlo. Sedežnica ne dela, ker jim jo je sneg zasul in je še niso uspeli odkopati. :roll: Nato sva nadaljevala na vrh Prestreljenika. Ker je bil greben spihan spodaj pa ledena skorja sva vzpon opravila z derezami in cepinom. Sestopila sva po smeri običajnega smučanja z vrha, kjer je bilo vsaj 20 cm napihanega snega in klože.
Pot sva nadaljevala proti Prestreljeniškemu oknu in jo zapustila pod Hudim Vršičem, kjer sva prečila proti grebenu, ki vodi do bivaka poleg koče Petra Skalarja. Greben je bil večinoma spihan do trdega, vendar se je dalo odsmučat.
Da sva lahko sploh vstopila v bivak, sva morala predhodno odstraniti led, saj je bil celoten bivak vkovan v led. Iz bivaka sva nato odstranila sneg, ki ga je notri napihalo skozi luknjo pod oknom (napaka pri montaži :( :wink: ). Sledila je mrzla in jasna noč - 15 st. C :shock: v topli spalni vreči.
Jutro sva začela z vzponom na bližnji vrh Konjc. Na smučišče sva se vrnila po isti poti in se spotoma ustavila še na Prestreljeniškem oknu, ki je bil precej obiskan. Nekateri so celo smučali na italijansko stran.
Dan sva zaključila s še bolj uživaškim smučanjem po malo obiskanem smučišču v soncu in brezvetrju. 8) Priporočam obisk, čeprav je precej vožnje.
Izi
Odgovori