v samotnih Mrzlih vodah in strmi Trbiški škrbini

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Ko je bila cifra mojih let za pol manjša sem tudi po desetkrat na sezono dirkal na Kredarico s smučmi, pa mi enkrat pokojni Andrej (zdrsnil pri smučanju z Jalovca), vpraša ; pa kdaj boš nehal letat na Kredarco in boš prišel na smučarijo v Zahodne Julijce......? Vsak rabi nekoga, da mu pokaže raj! V tem raju sem pred letom tudi "odfrčal", ampak....
Včeraj z ženo, Mihom in Matejo v Mrzle vode. Cilj Trbiška škrbina (Forcella di Riofreddo 2240m). Prazniki, vikend, kogarkoli vprašam kaj bo počel -hribi!
Odločitev za Mrzle vode je bila več kot pravilna, snega dovolj, razmere super, cesta proti pričakovanjem zelo hitra in udobna, ljudi...Slovencev nič, DVA prijazna Italijana, izredna TURA.
Smučanje z vrha škrbine ni mogoče, izstop je preozek, Italijan je šel peš do vrha, in se peš tudi vrnil, je pa v takšni strmini kar zalogaj zapeti smuči, bila sta "stara mačka", pa je kar trajalo, da sta se pripravila za spust.
Nižje je pršiča še veliko, najbolj "siten" je del pod bivakom, ampak se na koncu izkaže da tudi zaradi takih odsekov tura še bolj "zadane". Cesta je "hitra" zelo udobna in prav nič naporna.

Pred nekaj urami sem zvedel, da se je prijatelj težko ponesrečil.....srečno pri okrevanju Matjaž

Vesel Božič in srečno vsem

https://photos.google.com/share/AF1QipO ... lEUU94aDF3
Džoni
Odgovori