Faschaunereck (2614m)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

Sobotna naporna tura na Hochalmspitz vseeno ni tako utrudila, da ne bi v nedeljo izkoristil lepega vremena in se z Milojko odpeljal še enkrat proti Malti, kjer je na desnem bregu doline visoko izhodišče v zaselku Maltaberg. Pobočje Faschaunereck-a je lepo vidno iz avtoceste, zato in zaradi idealne naklonine nekaj manj kot 1000 višinskih metrov dolge "flanke" je precej obiskan. Ne preveč zgodaj zjutraj sva parkirala kot četrta, pri vrnitvi je bilo na velikem parkirišču več deset avtomobilov.
Smučal sem z vrha, se pa kaj hitro na tako popularnih hribih vidi, kaj je naredila moderna in samovšečna tehnologija. Vsaj pet turašev je na vrh neslo smuči, se zgoraj slikalo s smučmi, jih veselo neslo nazaj tistih petdeset strmih metrov, jih zapelo in odsmučalo. aleluja instagram!!
Na izhodišču je na stezi proti planini še precej snega, višje še ogromno, le na vrhu in strmem delu takoj pod njim ne bo več dolgo zdržal.
Smučarske razmere so bile v nedeljo zelo dobre, je pa tura le bleda senca tiste na Hochalmspitz, ali na Sanfeldkopf, ki sta letvico dvignila v nebo....






https://photos.google.com/share/AF1QipN ... hxemdhdW5n
Džoni
Odgovori