Hocharn (3254m)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Prispevkov: 390
Pridružen: 09 Jan 2010, 18:07
Ime in priimek: lj

V dolinah obetajo skorajda trideset stopinj, vsi natikači in TEVA so že na nogah, v Bohinjskem jezeru plavajo....k sreči moraš za tako turo v avto nositi dilce in smučarsko opremo sredi noči, ko je še tema...da te sosedje ne vidijo in si ne mislijo; spet en prfukn....
Včeraj so imeli tritisočaki v Avstriji povsem spodobne temperature, zgoraj je narahlo pihalo, sonce je seveda žgalo kot kasneje pod čevapčiči, a temperatura pod ničlo je nekatere z vrha odgnalo precej hitro (ti že vedo kaj pomeni nekaj deset-minutno zabušavanje na vrhu- kasneje pri smučanju), nekateri pa "hvatajo boju" a potem spodaj pri avtu jamrajo!
Razmere so že pri vzponu obetale, pol ture tak čas poteka v senci, sneg zato ostaja trd in pri smučanju kasneje izreden. Z vrha sem odsmučal nekaj po pol enajsti uri, razmere izredne vse do petnajst minut pred avtom, kjer je potrebno iti peš. Je pa tura še z "zimskim" izhodiščem na 1530 metrih, torej je smučarije 1700 višincev...še nekaj več, saj pri prečenju pri jezeru dobiš še nekaj dodatne višine. Tura v sicer drugačnih razmerah kot na Hochalmspitz-u, z nekaj sto metrov manj višincev, a povsem primerljiva, tako po napornosti, dolžini kot po užitkih!

https://photos.google.com/share/AF1QipM ... gtS3pfc2N3
Džoni
Odgovori