Razbijanje pod prisojnikom

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
andreji
Prispevkov: 10
Pridružen: 05 Jan 2019, 14:34
Ime in priimek: Andrej Ileršič

Mal mi že zmankuje imen za opisovanje lumparij v ledu. 8.2. ker nihče iz AO Matice ni bil za plezanje v zimskih razmerah sm se pridružil kompanjoma in smo se napotili po prisojnik. V upanju na lepo plezarijo smo zagledali Centralni slap in kam drugam cmo pa it :wink: .
Slika

Ker smo bili trije smo po razmisleku se odločili, da glede na formo jaz potegnem cel slap, da bo cim manj štrikarije. Po prvem cugu (krepko privezan v štantu) je sledila psihološka bitka pred spopadom s svečo.
Slika

Da si prišel do sveče si moral biti malo moker, tak žegen pred navijanjem.
Slika

Pri plezanju do sveče so večkrat leteli dol kar veliki kosi ledu, ki so se odlomili pod nogami.
Slika

Sama plezarija je ponujala prečudovite poglede... Kaj čš lepšga.
Slika

Sama sveča je kljub nedolžnemu izgledu bila preveč za prebavit v enem šusu (zame k sm slabič). Sama sveča ni imela sledu plezanja in je ponujala zelo malo zatikanja, še težje je bilo pa najti prostor za noge, ki bi kjub nabijanju niso dobro držale. Po močnem navijanju sem premagal trmo in se usedel na vijak nekje na 3/4 sveče.
Slika

Po sveči sta sledile še dve zavesi in dva kratka snežišča.
Slika

Po zadnji zavesi je sledila kratk skok po mixu sneg/led do drevesa od kjer smo se spustili nazaj.
Slika

Štanti so bolj kot ne bili že pripravljeni mi smo jih samo dodatno ojačali in pri tem porabili vse vrvice. Na koncu smo imeli samo še prusik bremze in eno rezervo.
Slika

Ko smo pristali pod slapom smo se pogledali vsi dobro ogreti, malo naviti a z energijo za še nekaj razbijanja. Odpravili smo se levo od centralnega slapa pod svečo, ki smo se jo odločili zlorabit. Kaj čš lepšega kot zastojn mlačco.
Slika

Ker nismo bili frišni jo je kolega po tehničaru do vrha in zavezal na vrhu zadnje dva kratka odrezka, ki sta ostala od prusikov za abalaka. Sledilo je navijanje na topiča do trde teme.
Slika

Plezanja ni nikol preveč :cool:
Odgovori