AŠ 2019/20 - Izleti

Obvestila in objave šol.
Odgovori
VidVilhar
Prispevkov: 78
Pridružen: 30 Jun 2015, 14:29
Ime in priimek: Vid Vilhar

Živ!

Paklenice nismo še niti dobro pozabili, že se vedno bolj približuje Trenta. Kar se šole tiče, je ta izlet namenjen plezanju alpinističnih (t.j. neopremljenih) smeri v hribih. Ponovno boste razporejeni v naveze z inštruktorji, s katerimi se boste individualno dogovarjali glede samega izleta (izbira smeri, oprema, logistika). Soplezalec in inštruktor vam bosta dodeljena v začetku naslednjega tedna.
V četrtek, 20.6. ob 19.00 imamo še zadnji predpoletni sestanek na Trdinovi. Novopečena alpinista Aleksander Krajnc in Marko Aničin vam bosta na kratko razložila vse okrog priprave na skalno plezarijo v hribih, potem pa bomo skupaj razjasnjevali vaše dileme v zvezi z vikendom. Pripravite vprašanja, udeležba obvezna!
Kar se tiče neplezalskega dela tabora, spremljajte forum => https://www.pd-ljmatica.si/forum/phpBB2 ... php?t=5252
Pes ki laja je premalo kuhan.
VidVilhar
Prispevkov: 78
Pridružen: 30 Jun 2015, 14:29
Ime in priimek: Vid Vilhar

Živjo!

No pa gremo! V soboto, 30. 11., se bomo spoznavali z zimsko opremo tudi v praksi, za začetek predvsem s hojo s cepinom in derezami ter zaustavljanjem padca s cepinom. Vreme na izvedbo izleta nima prevelikega vpliva, tako ali tako boste mokri do gat:).
Lokacija zaenkrat ostaja še skrivnost, izveste enkrat do konca tedna.
Potrebovali boste:
-cepin, dereze in čelado
-zimske čevlje s trdim podplatom
-čelno svetilko:) (pač dan je kratek...)
-sončna očala (upam da bo sonček, prvič ta mesec:P)
Ne pozabite seveda na ustrezno obleko, najtopleje ne bo. Debelejše nogavice, rokavice z membrano (plus imejte še kakšen rezerven par), topla kapa in dolge spodnje hlače vam lahko precej olajšajo življenje. Zgornji sloj (vetrovka in hlače) naj ne bo direkt iz trgovine, pač v izogib slabi volji ob nezaželenih luknjah, ki so neizogiben del ustavljanja s cepinom. Da o zapenjanju z derezami v hlačnice niti ne govorimo;).
Nekaj cepinov si je možno izposodit na ferajnu, sicer pa vprašajte še ostale člane odseka. Štiri lahko posodim tudi jaz. Tokrat bomo še malo pogledali skozi prste, tako da imate lahko tudi krajše plezalne cepine (velja za starejše in ne preveč zakrivljene modele. Quark je še v redu, Nomic, Ergo, X-Dream in podobne kljuke odpadejo.)
Predvsem pa: kdor derez v kombinaciji s svojimi čevlji še ni uporabljal, naj jih doma nastavi na pravo velikost. Če imate pri tem težave, se lahko oglasite na ferajnu pa bomo porihtali. Pač če bomo morali v soboto zjutraj na parkingu nastavljat 20 parov derez in pri tem ugotovili, da jih je polovica nekompatibilnih s čevlji, ne bomo prišli nikamor.
Od inštruktorjev bomo z vami Karner, Bokavšek in moja malenkost, gazila bosta pa Čurkl (ker ima ultralight robo) in Verdelis (prvi Grk v zgodovini snega):D.

Aja pa pofočkajte se semle: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Osnove v teoriji => http://alpirocnik.rasica.org/index.php/ ... v_in_derez

To je to, se vidmo!
Pes ki laja je premalo kuhan.
VidVilhar
Prispevkov: 78
Pridružen: 30 Jun 2015, 14:29
Ime in priimek: Vid Vilhar

Torej gremo:)!

Šibamo iz Krme na Kredarico oziroma tja nekam, do kam bomo prišli je odvisno od razmer in (predvsem) vaše kondicije:). Dobimo se ob 7.00 na parkingu v Krmi. Brez zamujanja! Do tja z avtom najlažje pridete čez Mojstrano, "bljižnica" čez Gorje traja dlje...
Navodila so enaka kot v prvem mejlu, tisto s sončnimi očali vzemite resno (vremenska dela)!

Pozdrav,

Vid
Pes ki laja je premalo kuhan.
Odgovori