Climb light and fast - mogoče bi bilo lažje brez kake vponke, kot pa še kake skice smeri v okolici za plan B.

Dogovoriva se, da se vrneva in splezava to smer, da si prihraniva mučno dvourno hojo po gozdni cesti, bova reskirala kazen in greva z avtom. Po izpitih pod Prisankom spet ob 4h zjutraj stojiva na parkirišču in izhodišču za turo. Sivočrnih oblakov ni, je pa kar konkreten prepih. V nahrbniku vsa oprema, tudi plan B in C sta bila z nama. Pustiva avto na parkirišču in zagrizeva v klanec. Višje ko greva, bolj piha, občasno pade tudi kaka kaplja dežja, smer Donda-Rpssi-Steffe pa v oblakih, prvi cug je zgledal bolj suh kot zadnjič. Glede na vreme in vse skupaj se zavlečeva v bivak in odremava par kitic. Kasneje se vreme stabilizira, tudi prepih se malo umiri, ura je namigovala, da je za plan A precej pozno, gledava skico za plan B in C. Skleneva, da se spopadeva s planom B - Ago di Villaco - Spigolo Sud (V-, 200 m).
Čast prvega cuga pripade meni, magnezij v roke in piči navzgor. Franci štarta drugi cug, začne s parimi metri prečke v desno, zgine levo za vogal in se spopade s poko (V-), kmalu zatem zaslišim: "Podri!" Jaz in prečke

Sestop z vrha pa meni tako ljubi abzajli.

Razgled na Innominato.

Moja malenkost na vrhu Ago di Villaco.
O planu A in C pa kdaj drugič.